Cum gătești pește fără miros în casă

Cum gătești pește fără miros în casă
Dacă te-ai săturat de clasicul pește prăjit în ulei sau făcut sub formă de plachie, atunci poate că a venit momentul să înveți o rețetă cu adevărat simplă și rapidă, ce îți garantează oricând succesul. Iată cum poți găti peștele într-o manieră delicioasă.

Cum gătești pește fără miros în casă? Prepararea peștelui e mereu o provocare, mai ales din prisma mirosului care va învălui întreaga casă. Există însă soluții pentru a avea o casă fără miros de bucătărie.  Cea mai simplă presupune prepararea peștelui la cuptor.

Mod de preparare pentru rețeta de pește la cuptor

Cum gătești pește fără miros în casă? În primul rând trebuie să alegi un pește cărnos, în funcție de preferințe (cod, merluciu, păstrăv, șalău, doradă etc). Se ia o tavă și se tapetează cu hârtie de copt, apoi se unge suprafața acesteia cu ulei (de preferat de măsline). Dacă ai ales trunchiuri de pește, atunci taie-le pe jumătate, scoate coloana și oasele pe cât posibil și vei obține astfel un fel de fileuri.

Pe partea cu pielea (sau pe oricare parte a fileurilor) presară din plin sare, piper și condimente. Ideal e să folosești busuioc, oregano, tarhon, pătrunjel uscat sau orice alt amestec de ierburi aromatice pentru pește. Pune bucățile în tavă (pe partea cu condimentele). Apoi stropește-le cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie și lasă-le la cuptor să se gătească.

Pentru un plus de savoare poți adăuga în tavă și câteva felii de roșii, câțiva căței de usturoi curățați, o ceapă întreagă sau orice altă legumă preferi. Acestea se vor coace frumos și vor căpăta o aromă aparte.

Poți servi peștele astfel preparat alături de sos de maioneză. Un alt mod de servire, mai slab caloric, e să oferiți alături lămâie, care se va stoarce deasupra cărnii. O garnitură ideală cu care nu veți da niciodată greș sunt cu cartofi fierți sau prăjiți, cu legume sau cu salată.

Sursa: Chefi la cuțite

Știați? Săpunul a fost inventat pentru bolile de piele. O istorie de 4.500 de ani