Cum își amintește Dan Chișu relația cu Manuela Hărăbor: „Într-o vară, la mare…”

Cum își amintește Dan Chișu relația cu Manuela Hărăbor: „Într-o vară, la mare…”
De o frumusețe rară, actrița Manuela Hărăbor nu poate spune că a fost ocolită de necazuri în viață. Dar, din fiecare obstacol a învățat câte ceva și-i mulțumește lui Dumnezeu că a ajutat-o la fiecare pas.

Manuela Hărăbor s-a căsătorit prima dată la 21 de ani, după o relație de trei ani. Însă, odată oficializat, cuplul nu a mai rezistat decât șase luni. Când a pus punct căsniciei, frumoasa actriță din „Pădureanca” trăia deja o furtunoasă poveste de dragoste cu Dan Chișu, din urma căreia a rezultat Andrei, singurul copil al frumoasei actrițe.

„O poveste absolut extraordinară într-o vară la mare”

Despre această iubire, Dan Chișu spunea, într-un interviu în Revista Tango, că a fost „o relație temporară”, „o poveste absolut extraordinară într-o vară la mare”, evitând la fiecare descriere să folosească un cuvânt care să descrie sentimente.

„Știu doar câteva lucruri. Că ea nu a fost foarte sinceră și mai știu că soțul ei o iubea foarte, foarte tare. Nu pot să judec problema ei pentru că n-am discutat-o niciodată. Eu eram un pasager. M-am simțit destul de vinovat atunci de ce mi s-a întâmplat, dar, nefiind în țară, aveam o justificare și spun sincer că nu mi-am imaginat că o femeie care e căsătorită poate să meargă atât de departe, deși, mai târziu am înțeles că erau în separare, despărțire, amănunte care oricum nu contează.”, se confesa Dan Chișu, cu ani în urmă.


Despre această relație mai spune că a continuat sporadic, fără să fie vorba despre ceva serios vreodată. Nu au locuit împreună, nu au avut planuri de căsătorie. S-au plăcut, s-au întâlnit, s-au iubit și … atât!

Copilul a fost „o decizie unilaterală”, spune Chișu

„La un moment dat, după o întâlnire pe care o avusesem cândva, undeva … în noiembrie, nu știu, m-a anunțat că este însărcinată și că va naște un copil… Ea a luat o decizie unilaterală, după care mi-a dat telefon și mi-a spus: Am un copil pe care vreau să-l cresc singură. N-ai nici un fel de obligație. Am vrut eu să fac un copil cu tine.”

Fiul Manuelei Hărăbor și al lui Dan Chișu a fost diagnosticat cu autism. Actrița și-a dedicat întreaga viață îngrijirii lui și militării pentru drepturile acestor copii.

Marile ei iubiri

Manuela Hărăbor a spus dintotdeauna că a avut parte în viața ei doar de trei iubiri: cu primul ei soț, Dan Alexandru, cu Dan Chișu, tatăl copilului ei, și apoi cu Soli Shaltiel, afaceristul israelian de care s-a separat în 2005 (după zece ani de relație), dar de care a divorțat oficial în 2017.

Despre acuzația că ar fi fost căsătorită în timpul relației de dragoste cu Dan Chișu, actrița a recunoscut că da, însă, din prima zi în care s-a întâlnit cu regizorul, a părăsit căminul conjugal pentru totdeauna. Cu primul soț mai vorbește și acum, rămânând în relații civilizate.

Deși s-a spus că Dan Chișu nu și-a recunoscut copilul, în realitate lucrurile sunt la polul opus. În certificatul de naștere al băiatului apare numele lui Chișu, lucru confirmat de amândoi părinți.