Cum puteți folosi iaurtul care nu vă mai trebuie. O rețetă dulce și colorată de iaurt înghețat

Cum puteți folosi iaurtul care nu vă mai trebuie. O rețetă dulce și colorată de iaurt înghețat
Nu de puține ori ne dăm seama că ajungem să cumpărăm mai mult decât avem nevoie. Inclusiv lactatele intră în această categorie.

Iată ce puteți face dacă ați constatat că aveți un frigider mai mult iaurt pe care nu l-ați mai consumat și care se apropie de data de expirare. În niciun caz nu trebuie să renunțați la el, nu îl aruncați. Cel mai simplu este să îl transformați într-o delicioasă înghețată. Chiar dacă acum este toamnă, iar temperaturile de afară au mai scăzut, o înghețată savurată în căldura locuinței este exact ceea ce aveți nevoie pentru finalul unei zile obositoare.

În plus, o astfel de înghețată după cum vă vom prezenta în continuare, este mult mai recomandată, întregii familii, în comparație cu înghețată pe care o puteți cumpărat de la magazin. Spunem asta pentru că este plină de vitamine, și, în plus, un detaliu esențial, e sănătoasă și nu conține zahăr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nutrition Guide (@nutritionstutorial)

Ingrediente pentru o rețetă dulce și colorată de iaurt înghețat

Iaurt (preferabil grecesc sau mai gras)

Miere, după gust

Fructe de mici dimensiuni ( coacăze, fructe de pădure) sau unele tăiate mărunt

Mod de preparare

Dacă aveți iaurt pe cale să expire nu îl aruncați și amestecați-l cu miere. Puneți exact atâta miere câtă vă pică bine pentru ca gustul iaurtului să fie în dulceag, pe placul vostru. Amestecați bine mierea un iaurt astfel încât să rezulte o pastă omogenă. După ce amestecul este realizat, tapetați cu hârtie de copt o tava te mai mici dimensiuni și distribuiți, deasupra iaurtul amestecat cu miere. Întindeți în toată tava astfel încât să obțineți o peliculă de iaurt cu miere nici groase nici subțire.

Deasupra împrăștiați cu generozitate fructe de mici dimensiuni. Puteți folosi coacăze sau alte fructe de sezon, inclusiv fructe mai mari cum ar fi gutuile, tăiate în cubulețe mici. Ulterior, dați tava la congelator pentru cel puțin trei ore. În acest timp delicioasa pastă de iaurt se va întări, transformându-se în înghețată. După acest interval puteți scoate iaurtul congelat cu fructe. Se servește imediat după ce a fost scos din congelator, tăiat felii.

Sursa: Instagram