Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum să înțelegem muzica: Concert simfonic & Repetiție generală cu Orchestra Română de Tineret

Cum să înțelegem muzica: Concert simfonic & Repetiție generală cu Orchestra Română de Tineret
S-au pus în vânzare biletele pentru concertul Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica din luna martie. Evenimentul are loc sâmbătă, 12 martie, la ora 12.

Sub genericul „Clasic e fantastic” publicul e invitat la o repetiție generală a Orchestrei Române de Tineret dirijată de maestrul Cristian Mandeal. „Este cel de al treilea dar minunat pe care Centrul Național de Arta „Tinerimea Română” îl face proiectului nostru și pentru care sunt adânc recunoscători. În program lucrări de Mozart și Beethoven”, transmit organizatorii.

Programul cuprinde lucrările : Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura operei Răpirea din serai, KV 384 și Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 7, în la major, op. 92. Comentează Cristina Sârbu.

Ce trebuie să știți despre Orchestra Română de Tineret

Orchestra Română de Tineret s-a format în anul 2008 la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, dorindu-se un program artistic și educațional sprijinit de Fundația „Prietenii Muzicii – Serafim Antropov“ și Lanto Communication. Din 2014, funcţionează sub egida Centrului Național de Artă „Tinerimea Română“.

Acest proiect reunește cei mai buni tineri muzicieni din România pentru o experiență artistică unică ce are ca scop atingerea unui înalt nivel de performanță. Orchestra Română de Tineret este considerată cea mai bună orchestră din țară din ultimii ani, care s-a remarcat în scurt timp și pe plan muzical internațional, apreciată de criticii europeni ca fiind un ansamblu de top din lume.

De la început, Cristian Mandeal s-a preocupat de formarea ansamblului. Sub conducerea sa artistică, orchestra a devenit o poveste de succes din lumea muzicală românească ți internațională. În prezent,  ceea ce a devenit proiectul „Orchestra Română de Tineret – spirit enescian şi tradiţie europeană“ implică diverse activități de dezvoltare creativă.

Scopul programului este de a oferi posibilitatea de formare a muzicienilor în orchestră, de a asimila un bogat repertoriu prin participarea la masterclass-uri, și cel mai important, de a cultiva plăcerea cântatului în ansamblu alături de dirijori și soliști de renume internațional precum: Cristian Macelaru, Lawrence Foster, Horia Andreescu, Kristjan Järvi, Bogdan Băcanu, Sarah Chang, Amanda Forsyth, David Garrett, Stefan Geiger, Andrei Ioniță, Roman Kim, Elizabeth Leonskaja, Ivan Ludlow, Plamena Mangova, Valentina Naforniță, Olga Pasichnyk, Wave Quartet, Peter Sadlo, Olga Scheps, Emmanuel Séjourné, Aleksey Semenenko și Pinchas Zukerman. (Centrul Național de Arta “ Tinerimea Română/ Orchestrta Română de Tineret” text preluat)

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român (Marți – Vineri 12:00 – 19:00) sau online, accesând site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar“.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre