Cum să îți amenajezi biblioteca perfect. Cele mai tari ponturi

Cum să îți amenajezi biblioteca perfect. Cele mai tari ponturi
Unele dintre cele mai frumoase case sunt cele care au o bibliotecă în inima lor. Acest lucru arată că proprietarii sunt preocupați de educație, de îngrijirea sufletului și de evadare prin intermediul unor cărți. Chiar dacă nu ai cursuri de design interior, îți poți crea biblioteca mult visată, acasă. Iată, câteva trucuri pe care să le încerci.

Dacă o amenajezi frumos, biblioteca va fi cel mai interesant loc din casa ta și va atrage privirile celor care te vizitează. Pune accent pe lucrurile care contează pentru tine.

Organizeaz-o, în funcție de genuri

Dacă ai adunat multe volume și ți-ar plăcea să le găsești imediat, organizează-le, în funcție de genuri. Astfel, vei putea merge, aproape, cu ochii închiși să regăsești o carte veche, din facultate.

Decoreaz-o cu trofee

Dacă, în urmă cu zeci de ani, vitrinele erau cele în care ai fi pus astfel de obiecte, acum, biblioteca este cel mai potrivit loc. Mândrește-te cu realizările tale și amplasează-le din loc în loc, între cărți. Nu le înghesui, însă.

Creează un colț al amintirilor

Nu departe de biroul tău, pot sta toate fotografii de familie, cele din excursii sau cu realizările tale. Toate acestea așezate în bibliotecă vor da un aer mai personal locului. Dacă ai o bibliotecă destul de încăpătoare, pune mai multe rame cu fotografii sau o colecție a celor mai importante, în câteva locuri.

Alege biblioteca, în funcție de celelalte obiecte

Biblioteca este mai mult decât o piesă de mobilier. Este, probabil, cel mai animat loc din casă, pentru că volumele din ea sunt lumi și universuri întregi. De aceea, biblioteca în sine merită un decor aparte.  Alege o bibliotecă încăpătoare. Vei adăuga multe alte cărți în timp.

Lumineaz-o corespunzător

Biblioteca trebuie luminată adecvat. Seara, în timp ce te relaxezi alături de familie, este probabil să mai arunci o privire printre cărți, să vezi ce nu ai citit dar și să mai răsfoiești printre paginile celor pe care le-ai citit deja. De aceea e important să ai lumina destulă. În plus, unul sau două lampadare amplasate strategic lângă bibliotecă o vor pune în evidență minunat.

Sursa: Vivre.ro

Sursa foto: Pixabay, Instagram

Ce spune medicul român după ce l-a vaccinat pe premierul Benjamin Netanyahu

Recomandarile noastre