Cum să mergi cu tocuri – 4 sfaturi esențiale

Cum să mergi cu tocuri – 4 sfaturi esențiale
Tocurile ridică o ținută, dar adesea sunt foarte incomode și e greu de mers pe ele. Iată patru sfaturi pentru a stăpâni mersul cu tocuri înalte.

Toate vrem să purtam o pereche de tocuri „ucigătoare” din când în când și suntem total invidioase pe femeile care se întorc de la muncă fără efort pe tocuri înalte. Dacă vă chinuiți să păstrați tocurile înalte mai mult de o oră sau de multe ori călcați și cădeți când purtați tocuri, înseamnă pur și simplu că nu mergeți corect!

Oricine poate purta tocuri înalte, atâta timp cât aveți perechea potrivită de pantofi și urmați cele mai bune patru sfaturi pentru stăpânirea mersului cu tocuri înalte.

Sfatul nr. 1. Poartă mărimea potrivită

Nu încercați să vă îndesați picioarele într-o pereche de tocuri care sunt prea mici pentru voi, deoarece acest lucru vă va oferi răni. La fel, un pantof cu spațiu de peste 1 cm între călcâi și spatele pantofului este prea mare. Dacă picioarele îți alunecă din pantofi, poți face beșici din cauza fricțiunii.  Dacă pantofii cu toc sunt prea strânși sau prea largi în jurul degetelor de la picioare, nu ți se potrivesc. Nu doriți prea mult spațiu de mișcare dar nici un spațiu insuficient în pantof, scrie Express.

Dacă părțile laterale ale picioarelor se ridică din pantofi sau puteți încadra un deget sau două între picior și călcâi, pantofii nu se potrivesc. Nu cumpărați doar mărimea obișnuită a pantofilor atunci când vreți unii cu tocuri, probați-i, ca să se potrivească perfect.

Cel mai bun mod de a-ți da seama de dimensiunea exactă a pantofului este să trasezi conturul fiecărui picior pe bucăți de hârtie separate. Folosiți un creion și urmăriți cât mai aproape de picior, apoi începeți să măsurați cu o riglă. Măsurați de la partea de sus a piciorului (la degetele de la picioare) până la partea inferioară a călcâiului, apoi măsurați pe lățimea piciorului de la marginile cele mai îndepărtate.

Comparați aceste măsurători cu măsurătorile graficelor de mărime a pantofilor atunci când cumpărați următoarea pereche de pantofi cu tocuri.

Sfatul nr. 2. Nu exagerați

Ne dorim să putem purta tocuri „zgârie-nori”, care să ne ridice deasupra restului populației. Dar nu toată lumea poate rezista în tocuri de 15 centimetri. Există o formulă pentru a stabili cea mai bună înălțime a tocului pentru fiecare persoană. Și se poate calcula inclusiv înălțimea maximă a tocului pe care îl puteți purta.

Împărțiți înălțimea (în cm) la lungimea labei piciorului (în cm) și multiplicați rezultatul cu 10 pentru a găsi înălțimea călcâiului în care vă veți simți cel mai confortabil. Conform calcului, o femeie cu o înălțime de 1,62 cm, care poartă măsura 36 la pantofi, suportă, ideal,  un toc de maxim 8 cm.

Sfatul nr. 3. Trucuri pentru confort

Asigurați-vă că purtați acasă pantofii noi pentru a-i întinde. Și pentru a face materialul mai flexibil înainte de a-i purta la o întâlnire. Când este timpul să vă purtați pantofii cu tocuri, pulverizați mai întâi picioarele cu deodorant. Asta pentru a evita transpirația, frecarea, vezicule și disconfortul.

Dacă purtați pantofi cu tocuri care acoperă degetele de la picioare, lipiți al treilea și al patrulea dintre degetele de la picioare împreună, cu un plasture. Aceste degete se vor sprijini reciproc și vor elimina stresul pe nervii degetelor de la picioare.

Sfatul nr. 4. Faceți pași mici

Va trebui să modificați modul de mers pe jos atunci când purtați tocuri pentru a face procesul mai confortabil. Nu mergeți cu pași mari, faceți pași mai mici și călcați de la călcâi până la degete. Instinctul tău natural ar putea fi să-ți pui tot piciorul în jos deodată, așa cum ai face în pantofii cu talpa joasă, dar acest lucru va arăta incredibil de stângaci și chinuitor.

Puneți-vă călcâiul mai întâi și degetul de la picioare vă va urma și nu vă grăbiți. Asigurați-vă că mergeți cu spatele drept pentru a evita o postură greșită și dureri de gât. Nu priviți în jos, priviți în față pentru a vă asigură că nu vă împiedicați.

Cât de afectat e Alex Rodriguez după ce a văzut pozele cu fosta sa logodnică

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre