Care e cea mai bună metodă pentru a curăța bucătăria cât mai eficient? Iată un mic ghid de soluții care vă vor scoate din încurcătură.
Cum să păstrați mereu o bucătărie curată. Soluții naturale care vă sunt de un real ajutor
Potrivit oamenilor de știință, cele mai multe bacterii, după toaletă, se află pe bureții de bucătărie. De aceea, trebuie să aveți mare grijă să-i dezinfectați tot timpul și să-i schimbați atunci când este cazul. Dacă până acum erați obișnuiți să folosiți tot felul de produse de curățenie, aveți la dispoziție bicarbonatul de sodiu care, este, cu adevărat, excepțional.
Amestecați bicarbonat cu lămâie și oțet și amestecați foarte bine. Această soluție se folosește cu succes pentru a dezinfecta toate obiectele din bucătărie. În plus, elimină și orice miros neplăcut din frigider.
Curățați tăvile din cuptor folosind o ceapă
Tăvile din cuptor nu se mai curăță cu nimic? Nu ați încercat ceapa. Nu trebuie decât să tăiați o ceapă albă pe jumătate, apoi să frecați bine cu aceasta suprafețele murdare. Pur și simplu vor străluci.
Lămâie pentru blatul de bucătărie
Folosit frecvent, blatul de bucătărie trebuie să fie curățat frecvent. Dar nu cu soluții care conțin chimicale, ci cu ajutorul unor ingrediente care nu-l deteriorează. Amestecați o cană cu alcool cu zeama unei lămâi și apă călduță. Pur și simplu va arăta ca și când nu ar fi fost niciodată folosit. Pe de altă parte, o bucată de ghimbir va curăța foarte bine orice obiect din oțel.
Vodca elimină petele de pe mobila de bucătărie
Ce e de făcut când tot timpul mobila de bucătărie e plină de stropi de la mâncare? Preparați o soluție din o cană cu apă, ½ cană cu oțet și ½ cană cu vodcă. Se combină bine ingredientele într-un pulverizator și se pulverizează. Dispar toate petele de grăsime.
Sursă foto: dozadesanatate, premiumstore, acasa.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook