Sunt mulți bărbați pe planetă care se mândresc cu bărbile lor uriașe și au și concurs pentru cea mai ciudată barbă. Unii le-au împletit, alți le-au vopsit, iar ații le dau forme nostime.

Cum se îngrijește barba. Sfaturi de la specialiști

”Indiferent de curentele fashion, barba este o opțiune personală și trebuie tratată ca atare. Chiar dacă fiecare barbă e diferită, există anumite caracteristici și sfaturi generale ce se pot aplica tuturor viitorilor bărboși”, scriu specialiștii de la top-man.ro. Uite ce sfaturi au!

Barba, perioada de început a creșterii

Probabil cea mai dificilă perioadă în viața bărbii este perioada de început sau primele săptămâni. În prima lună de creștere barba vine la pachet cu o mâncărime. Partea bună e că mâncărimea dispare destul de repede în mod natural sau cu ajutorul unui ulei pentru barbă.

Tot în perioada de început nerăbdarea îi face pe unii bărboși să începă o conturare care de multe ori poate face mai mult rău decât bine fie pe linia de la obraji sau pe cea de pe gât. Sfatul pentru cei ce încep conturarea de la primele săptămâni ale creșterii este folosirea unei foarfece pentru a avea mai mult control și a risca mai puține fire de păr față de folosirea unui aparat de ras electric.

În această perioadă, bărbații fac cunoștință cu primele rutine de îngrijire. Barba nu înseamnă doar lipsă bărbieritului, ci o îngrijire regulată, fie la un barber (bărbier) fie personal, acasă.

Foto: fpm.ro

Barba lungă

Odată trecuți de barba medie bărbații au o rutină clară stabilită. Tăierea și conturarea bărbii se face cu și mai multă atenție, iar produsele de îngrijire ce includ uleiul și balsamul pentru barbă vor avea cele mai vizibile rezultate. Se recomandă o spălare regulată a bărbii cu șampon, de preferabil cât mai natural. Uscarea bărbii se poate face cu ajutorul unui prosop sau a unui uscător electric. Pieptănatul și periatul devin de asemenea rutine zilnice și se recomandă folosirea unor ustensile concepute pentru barbă.

Produsele pentru barbă

Indiferent de stadiul creșterii o barbă poate beneficia în urma folosirii unor produse de calitate. Uleiurile pentru barbă vin la pachet cu sau fără arome și se aplică în profunzime în toată barba și pe pielea feței. Balsamul pentru barbă poate să fie pe bază de ceară sau apă și se aplică pe exteriorul bărbii pentru a controla firele rebele iar barba se modelează cu ajutorul palmelor. Opțional se poate folosi și o ceară pentru mustăți. Firele de păr ale mustății sunt cele mai dure fire de păr din barbă și pot avea nevoie de o ceară sau un balsam dedicat cu o fixare mai puternică.

Foto: thebarber.ro


De ce este sănătos să bem cafea

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri