Cum se prepară celebrul sos Buffalo, care dă savoare aripioarelor de pui crocante

Acesta are o vechime de exact 58 de ani. Este un sos original, creat în America, de o femeie. Fiul ei, Dominic Bellissimo era barman la Anchor Bar în New York. Într-o vineri seara, în anul 1964, mai mulți prieteni ai lui Dominic au sosit la bar cam înfometați. Dominic i-a cerut mamei sale, Teressa, să pregătească ceva de mâncare pentru prietenii săi. Femeia a fost creativă. Ceea ce le-a pus în față păreau a fi aripioare de pui, o parte a puiului care de obicei ajungea în oala pentru supă.
Dar femeia prăjise aripioarele și le condimentase cu un sos secret, picant. Aripioarele au avut un succes instantaneu și nu a durat mult până când oamenii s-au adunat la bar pentru a experimenta această nouă senzație gustativă. Din acea seară, aripioarele Buffalo Wings au devenit o parte obișnuită a meniului de la Anchor Bar. Fenomenul creat în 1964 de Teressa Bellissimo s-a răspândit în întreaga lume. Rețeta secretă a sosului Buffalo a fost păstrată cu strășnicie.
Sosul Buffalo de casă se prepară surprinzător de repede, cu doar câteva ingrediente. Iată de ce vei avea nevoie: unt, oțet, sos Worcestershire, ardei Cayenne și pudră de usturoi. Untul adaugă o bogăție catifelată și fină sosului. De asemenea, echilibrează aromele celorlalte ingrediente. Oțetul alb conferă o aciditate binevenită și plăcută. Sosul Worcestershire adâncește gustul, ardeiul cayenne sporește căldura, iar pudra de usturoi adaugă o aromă puternică. Practic, se combină toate ingredientele într-o oală, le aduci la fierbere și le bați până când sosul este frumos și gros.
Ingrediente pentru sos Buffalo: ⅔ cană de sos de ardei iute, ½ cană de unt rece nesărat, 1 ½ linguri de oțet alb, ¼ linguriță de sos Worcestershire, ¼ linguriță de boia de ardei cayenne, ⅛ linguriță de praf de usturoi, sare după gust
Mod de preparare: Combinați sosul picant, untul, oțetul, sosul Worcestershire, boiaua, pudra de usturoi și sarea într-o oală și puneți la foc mediu. Aduceți la fierbere în timp ce amestecați cu un tel. De îndată ce lichidul începe să bolborosească pe pereții vasului, dați-l deoparte de pe foc, amestecați puternic cu telul și puneți-l deoparte pentru utilizare.