Cum se prepară celebrul sos Buffalo, care dă savoare aripioarelor de pui crocante

Cum se prepară celebrul sos Buffalo, care dă savoare aripioarelor de pui crocante
Când vine vorba de a mânca aripioare de pui, crispy sau alte delicioase feluri cu carne, la grătar, în bucăți, mereu alături se află un sos delicios. Preferabil picant. La origini se găsește un sos picant celebru, sosul Buffalo.

Acesta are o vechime de exact 58 de ani. Este un sos original, creat în America, de o femeie. Fiul ei, Dominic Bellissimo era barman la Anchor Bar în New York. Într-o vineri seara, în anul 1964, mai mulți prieteni ai lui Dominic au sosit la bar cam înfometați. Dominic i-a cerut mamei sale, Teressa, să pregătească ceva de mâncare pentru prietenii săi. Femeia a fost creativă. Ceea ce le-a pus în față păreau a fi aripioare de pui, o parte a puiului care de obicei ajungea în oala pentru supă.

Dar femeia prăjise aripioarele și le condimentase cu un sos secret, picant. Aripioarele au avut un succes instantaneu și nu a durat mult până când oamenii s-au adunat la bar pentru a experimenta această nouă senzație gustativă. Din acea seară, aripioarele Buffalo Wings au devenit o parte obișnuită a meniului de la Anchor Bar. Fenomenul creat în 1964 de Teressa Bellissimo s-a răspândit în întreaga lume. Rețeta secretă a sosului Buffalo a fost păstrată cu strășnicie.

Rețeta sosului Buffalo

Sosul Buffalo de casă se prepară surprinzător de repede, cu doar câteva ingrediente. Iată de ce vei avea nevoie: unt, oțet,  sos Worcestershire, ardei Cayenne și pudră de usturoi. Untul adaugă o bogăție catifelată și fină sosului. De asemenea, echilibrează aromele celorlalte ingrediente. Oțetul alb conferă o aciditate binevenită și plăcută. Sosul Worcestershire adâncește gustul, ardeiul cayenne sporește căldura, iar pudra de usturoi adaugă o aromă puternică. Practic, se combină toate ingredientele într-o oală, le aduci la fierbere și le bați până când sosul este frumos și gros.

Ingrediente pentru sos Buffalo: ⅔ cană de sos de ardei iute, ½ cană de unt rece nesărat, 1 ½ linguri de oțet alb, ¼ linguriță de sos Worcestershire, ¼ linguriță de boia de ardei cayenne, ⅛ linguriță de praf de usturoi, sare după gust

Mod de preparare: Combinați sosul picant, untul, oțetul, sosul Worcestershire, boiaua, pudra de usturoi și sarea într-o oală și puneți la foc mediu. Aduceți la fierbere în timp ce amestecați cu un tel. De îndată ce lichidul începe să bolborosească pe pereții vasului, dați-l deoparte de pe foc, amestecați puternic cu telul și puneți-l deoparte pentru utilizare.