Cum se prepară delicioasa plăcintă creață. Rețetă adaptată

Cum se prepară delicioasa plăcintă creață. Rețetă adaptată
Această rețetă de plăcintă creață cu brânză și stafide pentru este incredibil de bună și de ușor de făcut.

Cristian Borod, creatorul din spatele contului de Instagram Bucătar maniac dezvăluie că s-a inspirat pentru plăcinta creață cu brânză și stafide din rețeta de Borek turcesc. „M-am gândit imediat că trebuie neapărat să fac și o variantă dulce. Am făcut mici modificări la rețeta sărată, dar ce a ieșit a fost peste așteptări! E și mai bună în varianta dulce. Și la fel de ușor de făcut. Musai să încercați!”, scrie acesta în postarea în care dezvăluie desertul încântător.

Ingrediente pentru plăcintă creață cu brânză și stafide

7 foi de plăcintă ( din acelea subțiri, nu foietaj)
3 ouă
50 g unt topit
4-6 linguri de zahăr zahăr
100 ml apă minerală
4 linguri de iaurt grecesc
4 linguri de smântână
450 g brânză de vaci
coaja rasă de la o lămâie bio
un plic zahăr vanilat
100 g stafide
Tavă cu dimensiunea de  20×32 cm

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristian Borod (@bucatarmaniac)


Mod se preparare

„Am mixat ouăle, iaurtul, smântâna, apa minerala, untul, zaharul vanilat, zahărul și coaja de lămâie. Am presărat câte puțină brânză și stafide pe fiecare foaie în parte, pe care apoi am pliat-o ca pe un acordeon (pe latura lungă s-a potrivit în tava mea) și am așezat-o în tavă pe hârtie de copt. Se poate așeza o foaie intinsă în tavă, sub foile încrețite, dar nu e musai. Am turnat deasupra compoziția pregătită mai devreme. Am dat la cuptor la 180° C cu ventilație, căldură sus și jos, pentru aproximativ 40 de minute.

În ultimele 10 minute am scăzut temperatura la 160°C. La final trebuie să fie aurie și să se desprindă de margini. Am lăsat-o foarte puțin la răcit, apoi am servit-o imediat. E super-gustoasă și rece. Cu 4 linguri de zahăr nu a ieșit foarte dulce. E suficient pentru gustul meu, dar puteți să mai adăugați zahăr dacă vă place mai dulce. Sau se poate pudra cu zahăr la final”, dezvăluie autorul rețetei.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre