Cum și-a vindecat o femeie teama de fructe și legume. Ea a mâncat doar paste și cipsuri mai mult de 20 de ani

Cum și-a vindecat o femeie teama de fructe și legume. Ea a mâncat doar paste și cipsuri mai mult de 20 de ani
O femeie care a dezvoltat o teamă de fructe și legume a mâncat doar brânză, chipsuri și paste timp de mai mult de 20 de ani.

Jenny Edgar, în vârstă de 32 de ani, nu putea încerca altceva în afară de dieta ei cu cereale uscate, brânză, biscuiți sau cina zilnică cu paste și cartofi prăjiți. Chiar și la cina ei de Crăciun mânca macaroane cu brânză.

Îi era teamă să mănânce în oraș, să nu cumva să dea de fructe sau legume

Femeia din Coventry, Anglia, a evitat să mănânce în oraș, deoarece era posibil să găsească în mâncare orice fruct, legumă sau pește. După ce s-a logodit, a decis să se confrunte cu frica ei.

În mod incredibil, după șase ședințe de terapie prin hipnoză, Jenny Edgar se poate bucura acum de toate alimente.

„Când eram copil, mâncam stafide și struguri, dar uram legumele. Pe măsură ce îmbătrâneam, nu mai atingeam deloc verdeața și mâncam doar brânză și paste pentru că știam că îmi plac. Mi-a fost frică să nu-mi placă fructele și legumele, așa că nici măcar nu m-am deranjat să le pun în gură, în cazul în care ar fi trebuit să le scuip”, povestește Jenny.

Femeia a explicat în continuare că „ura textura” pe care o aveau unele dintre mâncăruri, cum ar fi piersicile sau „suculența” roșiilor.

„În adolescență, nu era cu adevărat o problemă, deoarece eram destul de slabă, dar după ce am mers la facultate și am avut primul meu fiu, am observat că mă îngraș. De asemenea, am încetat să mă mai întâlnesc cu prietenii în restaurante sau să ies în caz că nu-mi plăcea mâncarea. Într-o duminică, am fost la cină acasă la logodnicul meu și a trebuit să-mi iau propria masă gata preparată de macaroane cu brânză. A fost foarte jenant. M-am gândit că dacă nu rezolv problema acum, nu o voi face niciodată”, a mărturisit Jenny Edgar.

A decis să își învingă teama pentru fiul ei

Edgar, care locuiește împreună cu logodnicul său în vârstă de 37 de ani, a decis să-și învingă temerile pentru a-l ajuta pe fiul ei, Kian, în vârstă de 8 ani, să aibă o dietă sănătoasă.

„Kian are o vârstă la care trebuie să încerce diferite alimente și nu am vrut să fie afectat din cauza mea. Pentru că nu-mi plac fructele și legumele, i-am cumpărat doar căpșuni, dar vreau să încerce multe lucruri diferite”, spune Jenny.

A făcut terapie prin hipnoză

Aceasta l-a vizitat pe hipnoterapeutul Russell Hemmings, care a antrenat-o folosind terapia cognitiv-comportamentală și terapia prin hipnoză în speranța de a o ajuta să-și depășească fobia.

„Prima sesiune pe care am avut-o a fost uimitoare. El doar a vorbit cu mine într-un mod foarte relaxat și m-a determinat să încerc cinci fructe diferite. Am pus o bucată de ananas în gură și pur și simplu nu-mi venea să cred aroma. A fost delicios și am spus că nu-mi vine să cred că am așteptat atât de mult să fac asta. După alte câteva sesiuni, Russell a gătit pește și legume proaspete, care au avut un gust minunat. Mi-a fost teamă să le încerc la început, dar după câteva furculițe am fost convinsă”, povestește Jenny.

Acum, Edgar așteaptă cu nerăbdare să-și extindă abilitățile de gătit și chiar intenționează să-și cultive propriile legume acasă.

Aperitive cu pâine. Rețete de bruschete

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp