Curcubeu în farfurie. Această supă violet va cuceri pe toată lumea

Curcubeu în farfurie. Această supă violet va cuceri pe toată lumea
Se prepară cu iaurt. O supă cremă de legume este mereu binevenită în meniu. Aceasta este una diferită și mega delicioasă. În primul rând, culoarea ei este ieșită din comun.

„Povestea din spatele acestei rețete este nevoia de a găti o varză roșie care dădea târcoale prin frigider. Nu este o legumă pe care o cumpăr de obicei și nu știam cum să o folosesc, așa că m-am gândit că o cremă era cel mai simplu și sigur lucru de făcut. Am căutat rețete și am făcut-o pe aceasta, pe care v-o împărtășesc aici. Din acea zi, am preparat deja această cremă de 3 ori…. Este super gustoasă. Dulce și sărată… Nu vă lăsați descurajați de culoarea sa radioactivă…”, dezvăluie Nuria, pe contul său de Instagram.

Rețeta urmează tiparul tuturor cremelor de legume cunoscute. Conține ceapă și usturoi bine poșate, leguma respectivă, bulion sau apă ori lapte și, în cazul de față, și o pară.

Ingrediente pentru supă cremă de varză roșie

1/2 varză roșie

1 ceapă roșie.

3 căței de usturoi.

2/3 pere (în funcție de mărime).

apă pentru a acoperi

nucșoară

sare și piper

ulei de prăjit

iaurt grecesc și bucățele de pară pentru decor

Mod de preparare

Usturoiul și ceapa se călesc în puțin ulei, apoi se adaugă și frunzele de varză roșie. După ce s-au gătit se  adaugă și bucățile de pară. Acestea se tale bucăți și se prepară după ce au fost curățate de coajă.  mută totul într-un vas mai adânc și se adaugă supa de legume sau lichidul dorit. Care, cum am arătat, poate fi apă ori lapte ( inclusiv vegetal). Se fierb toate împreună.

Apoi se blendează totul până ce se obține o pastă omogenă de culoare violet. Adăugând apă puteți să accentuați cremozitatea supei de culoare violet. În final, adăugați sare și piper, după gust, până la obținerea gustului dorit. Supa cremă de varză roșie se servește cu puțin ulei de măsline deasupra, câteva lingurile de iaurt grecesc și bucățele de pară.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre