Rețetă: Supă cremă de broccoli, dietetică și răcoroasă

Rețetă: Supă cremă de broccoli, dietetică și răcoroasă
Vă invităm să descoperiți o supă cremă plină de nutrienți care va încânta întreaga familie, Este, de asemenea, foarte ieftin de preparat.

Conopida verde – așa-numitul broccoli este o legumă gustoasă și sănătoasă, care poate fi cumpărată de la orice magazin alimentar. Aspectul său seamănă cu conopida sau cu sparanghelul. Forma sa neobișnuită nu îl împiedică să fie o sursă valoroasă de vitamine și minerale. Important este că în broccoli găsim antioxidanți care acționează și inhibă proliferarea radicalilor liberi.

Broccoli este considerat  un aliment nutritiv şi sănătos. Conține vitaminele C, K din grupul B şi acid folic și minerale, fiind o sursă valoroasă de potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, mangan și crom.  Alți nutrienți găsiți în conopidă verde sunt proteinele, fibrele dietetice, luteină, zeaxină, flavonoide și beta-caroten.

Broccoli este o legumă inclusă în dietele de slăbire, conținând doar 35 de calorii în 100 de grame.

Conopida verde funcționează nu numai în dietele de slăbire, ci și în meniul vegetarian. Leguma vă permite să suplimentați nivelul de proteine din organism. Proteina care se găsește în conopida verde este similară proteinei care se găsește în cerealele și produsele din carne.

Iată aşadar o reţetă potrivită pentru o zi călduroasă de vară propusă de bloggerul culinar, Liana Sabău. Reţeta o găsiţi şi pe blogul ei, Pe masa din bucătărie cu poze şi explicaţii în paşi.

Ingrediente pentru supă cremă de broccoli

o căpăţână de broccoli,

un sfert de ţelină,

doi morcovi subţirei,

un cartof,

un dovlecel,

o ceapă,

un căţel de usturoi

Mod de preparare

Prima dată puneţi la fiert ţelina, morcovii, cartoful întreg curăţat şi ceapa.  Lăsaţi-le să dea un clocot, apoi la foc mic, mic de tot vreo jumătate de oră.  Desfaceţi broccoli în bucheţele, dovlecelul tăiaţi-l feliuţe, împreună cu căţelul de usturoi şi  adăugaţi-le în supă.  Asezonaţi cu sare şi piper după gust. După 10 minute de fierbere, puneţi legumele în blender,  în două ture. Puteţi pune şi ceapa fiartă sau dacă nu vă place, atunci aruncaţi-o.

Apoi subţiaţi crema de legume cu supa rămasă. Păstraţi câteva bucheţele de brocoli pentru decor şi faceţi floricele din smântâna cu o scobitoare sau cu vârful unui cuţit ascuţit.  Serviţi cu pâine neagră.

Sursa: Supa crema de broccoli