Curiozități despre egipteni. Ce rol aveau femeile și animalele în Egiptul antic

Curiozități despre egipteni. Ce rol aveau femeile și animalele în Egiptul antic
Egiptenii au fost un popor foarte dezvoltat și în prezent arheologii încă fac o mulțime de descoperiri. Ce au aflat interesant arheologii despre Egiptul antic?

Curiozități despre egipteni. De-a lungul timpului egiptenii au uimit cu invențiile, cultura, oamenii, mumiile și piramidele lor. Dar mai există și o mulțime de alte lucruri care sunt foarte curioase și uimitoare. Arheologii sunt fascinați de vechii egipteni, întrucât timp de mii de ani, civilizația Egiptului a jucat un rol decisiv în lumea antică și până în ziua de azi reușește să uimească.

Animalele de companie erau îngropate cu proprietarii lor

Egiptenii aveau o atitudine specială față de animale. Este cunoscut că pisicile erau considerate sacre. Din acest motiv, aveau o grijă specială față de ele și erau protejate. Pe lângă pisici, vechii egipteni iubeau foarte mult leii, cânii, șoimii și multe alte păsări. Arheologii au observat că mulți oamenii erau îngropați împreună cu animalele lor.

De asemenea, egiptenii nu mumificau doar faraonii sau oamenii cu o funcție specială, dar și animalele. Arheologii descoperă și până azi o mulțime de animale mumificate și păstrate excelent.

Faraonii nu arătau așa cum sunt pictați pe morminte

Mulți egipteni care pictau faraonii pe mormintele lor știau să ”photoshopeze”. Din acest motiv, observăm că fiecare figură reprezintă un egiptean cu un corp atletic, subțire și frumos. Lucrurile nu erau chiar așa în realitate, întrucât arheologii au descoperit că mumiile care au rezistat până în zilele noastre aveau probleme cu kilograme în plus din cauza alimentație.

Conducătorii își permitea să mănânce miere, pâine și să bea vin sau bere, pe când populația simplă nu își permitea un astfel lux. În așa fel, mulți faraoni erau supraponderali.

Curiozități despre egipteni. Egalitatea

În Egiptul antic nu exista problema legate de inegalitatea dintre un bărbat și o femei. Femeile aveau aceleași drepturi ca și bărbații. Ea putea să divorțeze, să lucreze și singură să își crească copii. Este adevărat că în marea parte rolul femeii în societate era determinată de funcția tatălui sau a soțului.

Femeia în Egipt putea să devină un faraon, un exemplu ar fi Hatshepsut. Această conducătoare a adus Egiptului de Sus și Egiptului de Jos la o perioadă îndelungată de liniște și pace.

Foto pitara.com

Pentagonul confirmă că filmărille cu OZN-uri sunt reale