Obiceiuri ciudate ale egiptenilor. Istoria Egiptului Antic este foarte bogată și în ea nu găsim doar piramide sau mumii. Dar mai sunt câteva detalii pe care nu le putem găsi în manualele școlare. Egiptenii avea în cultura lor obiceiuri pe care azi foarte greu le înțelegem.

Obiceiuri ciudate ale egiptenilor. Rujul egiptenilor era făcut din insecte

Egiptenii știau foarte bine să se machieze și pentru asta încercau prin diferite metode să obțină cât mai multe produse pentru machiaj. În așa fel, foloseau insectele care se numesc carmin. Aceste insecte erau zdrobite și obțineau un pigment roși deschis perfect pentru a-și vopsi buzele.

Până la adolescență copii nu purtau haine

Un alt lucru curios despre egipteni este faptul că copii până la adolescență nu purtau haine și nici pantofi. Arheologii au descoperit că puteau fetele și băieții să aibă pe corp doar mărgele.

Berea era considerată mâncare pentru egipteni

Egiptenii considerau berea un produs alimentar, decât băutură. Acest lucru se datorează faptului că berea egiptenilor, care era numită ”kehmet” nu semăna cu berea pe care o consumăm în prezent. Această era preparată din boabe de cereale puse la fermentat. Nu doar faraonii își puteau permite acest răsfăț, dar și cei mai săraci egipteni.

Și bărbații aveau machiaj

Este curios faptul că și bărbații foloseau produsele cosmetice, la fel, cum o făceau femeile. Acest lucru are la bază trei motive importante. În primul rând, egiptenii erau de părerea că machiajul poate să le vindece pilea. În al doilea rând, produsele cosmetice aplicate pe față le proteja pielea de soare.

Și în al treilea rând, arheologii spun că egiptenii își făceau machiaj, pentru a atrage bunătatea zeilor Hor și Ra, care le aduceau noroc în viață femeile și bărbații care purtau machiaj.

Infidelitatea era pedepsită cu tăierea nasului

Infidelitatea era considerată o rușine pentru egipteni și pedeapsa era foarte dură. În Egiptul Antic exista o instanță de judecată în care se pedepseau femeile cu faptul că li se rupea nasul, iar bărbaților li se aplica o pedeapsă de a fi lovit de o mie de ori.

Foto

sciworthy.com

Prințul Harry și Meghan Markle se pregătesc deja de concediu

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp