David Beckham, un „gay icon”. A semnat un acord de peste 13 milioane de dolari cu Qatar

David Beckham, un „gay icon”. A semnat un acord de peste 13 milioane de dolari cu Qatar
David Beckham a semnat un acord profitabil pentru a fi fața mediatică a controversatului stat Qatar.

David Beckham a semnat un acord cu Qatar. Se crede că i s-au oferit peste 13 milioane de dolari (10 milioane de lire sterline) pentru a fi ambasador al țării. El are un rol major în promovarea Cupei Mondiale de anul viitor.

David Beckham, un „gay icon”

David Beckham a anunțat în anul 2007 că este foarte onorat să aibă eticheta de „gay icon”. Acum, el riscă să fie condamnat pentru că a încheiat un acord cu o țară în care homosexualitatea este ilegală. Conform legii, faptele care implică homosexualitatea se pedepsesc cu închisoarea, bătaia cu biciul sau chiar moartea.

Pe lângă afirmațiile privind abuzurile și corupția drepturilor omului, tratamentul acordat de statul din Orientul Mijlociu față de homosexuali a dus la numirea acesteia ca a doua țară cea mai periculoasă pentru comunitatea LGBTQ. De asemenea, sexul în afara căsătoriei pentru cuplurile heterosexuale se pedepsește cu ani buni de închisoare. Se spune, totuși, că Beckham a fost asigurat că țara își relaxează politica cu privire la astfel de probleme.

Afacere între Qatar și David Beckham 

Discuțiile dintre consilierii lui David Beckham și comitetul din Qatar care se ocupă de pregătirile Cupei Mondiale sunt în curs de mai bine de un an. După ce au discutat despre opțiuni, inclusiv despre sponsorizarea echipei sale de fotbal americane Inter Miami, se crede că au încheiat cu o afacere personală cu vedeta. David Beckham a semnat un acord cu Qatar.

„Acesta este un acord care ar trebui să fie top secret. Se păstrează liniștea până când există posibilitatea de a-l lansa fără ca PR-ul lui David să fie afectat prea mult. Ei bine, oricum asta este speranța. Qatarul este în mâinile sale. Există îngrijorări cu privire la reputația sa. Dar sunt destui bani pe masă pentru ca optica să nu mai conteze atât de mult. Acestea fiind spuse, va fi lansat oficial într-un moment oportunist. David are atâtea oferte pe mulți bani, te întrebi de ce și-ar dori una ca asta”, au mărturisit surse din Qatar.

David Beckham, care are o valoare estimată la aproximativ 495 de milioane de dolari (360 de milioane de lire sterline), este cunoscut ca fiind un vizitator frecvent al statului din Golf. El și-a încheiat cariera de jucător de fotbal cu echipa franceză deținută de Qatar, Paris Saint-Germain, în 2013. 

David Beckham sprijină Cupa Mondială 

David Beckham este, de asemenea, prieten apropiat cu președintele clubului, Nasser-Al Khelaifi. Cei doi au fost văzuți împreună la meciurile de fotbal din ultimii ani.

David Beckham nu a ascuns sprijinul său pentru viitoarea Cupă Mondială care va avea loc în Qatar, în ciuda condițiilor de muncă proaste și periculoase ale personalului migranților care lucrează la noile stadioane unde vor avea loc meciurile. 

„Asta înseamnă Cupa Mondială. Să oferim șansa de a găzdui cea mai mare competiție din joc. Schimbă economia. Schimbă viața oamenilor. Schimbă experiențele fanilor și oferă oamenilor posibilitatea de a experimenta fotbalul în locuri pe care nu te-ai aștepta să le vizitezi. I s-a oferit Qatarului posibilitatea de a face ceva atât de special și, după cum vedeți, aici se creează ceva unic. Vor fi mulți copii în Qatar care își vor vedea propria echipă națională jucând și spunând: poate că aș putea fi eu acolo într-o zi”, a declarat David Beckham, în urmă cu ceva timp.

Nu consuma asta pe stomacul gol. Alimente interzise la micul dejun