David Popovici, campion din nou! S-a calificat fără emoții

David Popovici, campion din nou! S-a calificat fără emoții
David Popovici s-a calificat fără vreo emoție în semifinalele probei de 200 metri liber de la Campionatele Europene de Juniori. Tânărul sportiv a câștigat detașat seria în care a concurat și a avut un timp mai bun cu o secundă față de sportivul cu al doilea timp.

Campionatele Europene de Juniori se desfășoară anul acesta în România, la Otopeni. Întrecerile au debutat în această dimineață. Bineînțeles, de la acestă competiție nu putea să lipsească noua stea a natației mondiale, românul David Popovici, în vârstă de 17 ani.

În calificările din serii, în proba sa favorită, 200 metri liber, David a înotat fără să forțeze și a înregistrat un timp de 1:48:70, devansându-și adversarii. Dublul campion mondial se va reîntoarce în piscină în această după masă, pentru semifinale. O mulțime de români entuziaști deja trimit mesaje pe Facebook pentru a-l felicita pe tânărul sportiv și își exprimă dorința de a fi în sală la următoarele probe în care va înota David.

David Popovici își propune să se bucure de atmosfera de acasă

Despre obiectivele sale la aceste ultime campionate de juniori la care vârsta îi mai permite să participe, David Popovici a declarat că este mai puțin interesat de medalii și pune mai degrabă preț pe cea mai bună versiune a sa în bazinul de la Otopeni, care are o capacitate de 2.972 de locuri. „Nu ştiu câte recorduri voi bate, vom vedea zilele astea. Mi-am propus să mă distrez şi să mă bucur de atmosferă, pentru că o să fie ceva inedit, în mod clar. Sunt la noi şi avem parte de publicul de acasă. Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine, încă de când eram mic. Nu vor fi niciodată, cred eu. Întotdeauna e important să mă simt bine şi să încerc să devin cea mai bună versiune a mea.” El speră ca, împreună cu colegii de lot, să aibă parte de susținerea spectatorilor români: „Mă bucur că au devenit atât de importante aceste Campionate Europene, şi mă bucur să fie atât de multă lume în tribună. În zilele următoare sunt convins că o să fim super-energizaţi de atmosfera care o să fie acolo şi aştept cu foarte mare nerăbdare să începem, să începem în forţă şi să fim uniţi pe toată perioada competiţiei, să fim o echipă şi să ne bucurăm de aceste Campionate Europene de juniori.”

David Popovici este triplu campion european de juniori și îşi va apăra titlurile la 50 m, 100 m şi 200 m liber. În plus, va concura pentru România și în probele de ştafetă de 4×100 m liber, 4×100 m liber (mixt) şi 4×200 m liber. Anul trecut, la Europenele de juniori de la Roma, Popovici a câştigat aurul la 50 m, 100 m (cu record mondial de juniori) şi 200 m liber, precum şi argintul cu ştafeta de 4×100 m liber. România a ocupat atunci locul cinci în clasamentul pe medalii.