Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce își rod unii oameni unghiile? Pot fi semnalele unor probleme

De ce își rod unii oameni unghiile? Pot fi semnalele unor probleme
Rosul unghiilor începe de obicei în copilărie. Mulți oameni care au avut acest obicei în copilărie îl depășesc în cele din urmă, dar pentru unii devine un obicei pe tot parcursul vieții, la care poate fi extrem de dificil să renunțe.

De ce își rod unii oameni unghiile? Cei mai mulți dintre noi am crescut crezând că rosul unghiilor este un obicei prost pe care trebuie să îl oprim. Dar se dovedește că acest comportament repetitiv poate dezvălui câteva fapte interesante despre tine și nu este vorba doar de nivelul tău de stres. Să vedem ce spun specialiștii în studiile lor!

S-ar putea să fii perfecționist

De ce își rod unii oameni unghiile. Oamenii care își mușcă unghiile sunt adesea indivizi orientați spre anumite obiective, care nu își îndeplinesc sarcinile într-un ritm obișnuit. Mulți oameni au tendința de a-și mușca unghiile în momentele de concentrare intensă, atunci când încearcă să rezolve o problemă.

S-ar putea să fii nerăbdător

Plictiseala și frustrarea pot fi declanșatoare importante ale rosului de unghii. Odată ce devine un obicei, poate deveni ceva ce faci pentru a te menține ocupat atunci când te plictisești sau aștepți.

Este posibil să nu fiți fericiți cu voi înșivă

Rosul unghiilor poate fi un obicei nervos care îi face pe oameni să se simtă temporar mai bine. Când nu își pot atinge obiectivele, se simt adesea dezamăgiți și rușinați de ei înșiși.

Poate fi legat de o problemă psihologică

Rosul unghiilor poate fi legată de tulburarea obsesiv-compulsivă. Atunci când oamenii simt nevoia de a face ceva din nou și din nou, cum ar fi, de exemplu, să-și roadă unghiile. Cu toate acestea, nu toți cei cu aceste afecțiuni mentale își mușcă unghiile. Este adesea un obicei de lungă durată, greu de depășit.

Ți-ai mușcat unghiile în copilărie? Mai ai acest obicei?

Vrei să ai energie toată ziua? Obiceiuri toxice care te lasă fără vlagă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre