De ce nu ai ce să porți, deși dulapul e plin. Idei de organizare a garderobei

De ce nu ai ce să porți, deși dulapul e plin. Idei de organizare a garderobei
Nu există femeie pe această planetă care să nu fi intrat vreodată în panică din cauza hainelor. ”Nu am cu ce să mă îmbrac” e cea mai cunoscută frază a femeilor, urâtă de bărbați. Haide să vedem de ce nu ai niciodată ce să porți, deși în realitate cade dulapul pe tine.

Femeile sunt acea specie minunată fără de care nimic nu ar putea supraviețui. Reușim, cumva, să facem 5 activități deodată. Muncim, hrănim copiii, schimbăm becul ăla care s-a ars, mergem la unghii, ne epilăm cu o mână în timp ce cu cealaltă ne spălam pe dinți. Toate acestea în timp ce ”scrollăm” ultimele noutăți pe Facebook și Instagram. Și totuși, în ciuda acestor superputeri, există un singur lucru în această lume care ne dă universul peste cap de fiecare dată. Lipsa hainelor și insectele. Bine, să zicem că-s două lucruri. Hai să vedem ce putem face în legătură cu îmbrăcămintea. De ce nu ai niciodată ce să porți, deși e dulapul plin. 

De ce nu ai ce să porți. Strategie vestimentară de reorganizare 

Unul dintre motivele pentru care ţi se pare deseori că nu ai cu ce să te îmbraci este absenţa unei strategii sau a unei viziuni de ansamblu asupra garderobei tale. Mai ales atunci când pleci la cumpărături. Când mergi prin magazine vor fi probabil multe piese care îţi fac cu ochiul şi pe care ţi le-ai dori. Asta nu înseamnă că se și potrivesc, pe termen lung, în garderoba ta. 

Atunci când mergi la shopping şi alegi un obiect vestimentar, gândeşte-te cu câte alte piese din dulapul tău se potriveşte şi în câte ţinute îl poţi integra. Dacă sunt cel puţin patru sau cinci variante de ţinute în care poţi include piesa vestimentară respectivă, atunci merită să o cumperi. Dacă un obiect vestimentar este simplu și de calitate, îţi va fi mai uşor să îl porţi în diferite combinaţii.

Verifică ce ai în garderobă 

”Uitasem de bluza asta!” De câte ori, întâmplător, eventual în timp ce căutai altceva, nu ai dat peste o fustă sau o bluză de care uitasei? Asta înseamnă, cel mai probabil, că ai destul de multe haine în garderobă pe care nu le porţi. Pentru a te simţi mereu bine îmbrăcată şi elegantă, atunci când îţi faci ordine în dulap scoate toate hainele pe care le ai şi încearcă să creezi cu ele diferite ţinute. Ca să fii sigură că nu uiţi vreo idee, fă-le poze şi păstrează-le în telefon. Dimineaţa poţi să revezi imaginile şi să-ţi alegi ţinuta de care ai nevoie sau în care crezi că te-ai simţi confortabil în ziua respectivă.

Alege măsura potrivită de haine 

Sunt puţine femeile care au o siluetă „standard” şi cărora le vin perfect hainele cumpărate din magazine. Unul dintre motivele pentru care evităm să purtăm o parte din hainele pe care le-am cumpărat şi care ne plac ţine de felul în care  se aşează pe corpul nostru. Dacă îţi doreşti să emani eleganţă şi rafinament, atunci hainele pe care le porţi trebuie să fie pe măsura ta. De asemenea trebuie  să îţi pună în evidenţă calităţile siluetei. Pentru a atinge un astfel de obiectiv, va fi nevoie uneori să le ajustezi la croitorie. Din fericire, astfel de servicii nu costă foarte mult, iar efectul este imediat. Poate ţii în dulap haine care îţi plac, dar nu le porţi aproape niciodată pentru că nu se aşează bine pe tine. Fă-ţi timp şi du-le la croitorie. Așa te vei putea bucura de ele.

Investește în accesorii

Chiar dacă nu ai foarte multe haine în garderobă, asta nu înseamnă că nu le poţi face pe cele pe care le ai să arate mai elegant. Secretul este să investeşti în accesorii de calitate, rafinate, clasice şi pe care le poţi purta mulţi ani. Fie că e vorba despre eşarfe de mătase, şaluri de caşmir, coliere din aur sau brățări masive din argint, astfel de accesorii îţi vor împrospăta orice ţinută. Vor da și un plus de strălucire. Prin calitatea lor, pot fi cu adevărat nişte investiţii care te vor scoate din anonimat. De altfel, te vor face să te simţi specială de fiecare dată când le porţi.

Haine clasice, pe care le poți combina ușor

Un alt motiv pentru care este posibil să consideri că nu ai cu ce să te îmbraci este absenţa unei baze a garderobei. Prin asta ne referim la acele piese vestimentare clasice pe care le poţi combina cu orice. Poate că ai prea multe haine în tendinţe, dar nu suficiente piese de bază cu care să le combini. Evaluează-ţi garderoba şi, dacă este cazul, încearcă să-i refaci baza cumpărând articole care vor fi mereu elegante şi care se pot combina uşor cu orice. Câteva exemple în acest sens sunt: cămaşa albă, fusta creion neagră, trenciul bej sau negru. De asemenea, jeanșii negri sau albastru închis sau sacoul din tweed.

Foto: Facebook

Exclusiv. Lidia Buble nu a mai rezistat și a izbucnit în plâns, în văzul lumii