De ce nu se țin ouăle pe ușa frigiderului

De ce nu se țin ouăle pe ușa frigiderului
Iată ceva ce ar trebui să rețineți. Oăle nu se țin pe ușa frigiderului. O spun specialiștii. Da, știm că toate frigiderele vin din fabricație cu suport de ouă pe ușă, însă acesta nu e deloc o idee bună pentru sănătate.

De ce ouăle nu se țin pe ușa frigiderului? Ei bine, ideea este că temperatura optimă pentru a păstra ouăle este cea mai redusă. Altfel spus, dacă nu stau la suficient frig, ouăle se deteriorează. La fel cum, de altfel, se strică dacă sunt expuse la căldură.

Ouăle sunt bogate în vitamine și și proteine și sunt benefice pentru organismul uman, iar păstrarea acestora trebuie făcută în condiții care să nu le altereze.

Temperatura cea mai bună pentru a împiedica alterarea aouălor trebuie să fie mai mică de 20 de grade. În felul acesta, ouăle pot sta proaspete și 3 săptămâni. Specialiștii alimentație publică, recomandă ca ouăle să nu fie ținute pe ușa frigiderului, unde temperatura e cea mai ridicată din frigider, și unde e expusă mereu căldurii când se deschide ușa. Ideal e ca ouăle să fie depozitate în compartimentul cel mai rece al frigiderului. Evident, nu la congelator.


Gin tonic, un cocktail ușor de preparat vara

3 reguli pentru aplicarea fondului de ten de la make-up artistul lui Kylie Jenner


„Temperatura cea mai bună pentru a împiedica alterarea ouălelor trebuie să fie mai mică de 20 de grade. Pentru a le menţine proaspete timp de trei săptămâni nu este indicat să le ținem pe uşa frigiderului, pentru că vor apărea fluctuaţii de temeperatură. De câte ori vom deschide uşa frigiderului aceste produse vor intra în contact cu aerul cald din casă. Ouăle trebuiesc ţinute departe şi de alimentele care au un gust puternic şi nu trebuiesc mutate dintr-o parte în alta“, a spus pentru adevarul.ro medicul Iulia Cazacu.

Ce au descoperit cercetătorii britanici

Un studiu comandat anii trecuți de Daily Mail, în Marea Britanie, a vizat consumatori împărțiți in doua categorii: cei care păstreaza ouăle în frigider, și alții care le țin în bucătărie, la temperatura camerei. Cercetarea a evidențiat că, în două săptămâni, nicicare din ouă nu s-au stricat.

Specialiștii au evidențiat însă că temperatura ideală pentru a păstra ouăle sănătoase un timp mai îndelungat este între 0,6 și 2,2 grade Celsius.

Sursa foto: Pixabay

Recomandarile noastre