Simona Ionescu / Redactor Șef

Gin tonic, un cocktail ușor de preparat vara

Gin tonic, un cocktail ușor de preparat vara
Ginul tonic este unul din cele mai simple și mai savuroase cocktailuri din lume, agresat deopotrivă vara și în sezonul rece. Olanda și Anglia își împart „paternitatea” asupra ginului, care astăzi este popular  peste tot în lume.

Deși este ușor de preparat, ginul tonic are niște secrete pe care trebuie să le știi. Pe scurt, ginul tonic este un cocktailul clasic, preparat cu gin și apă tonică, în proporții ce pot varia, în funcție de preferințe sau de rețetă. Se spune că ginul a fost descoperit în secolul al XVIIl-lea, când soldații englezi i-au observat pe cei olandezi delectându-se cu Jenever, o băutură medicinală din plante.

Olandezii consumau băutura pentru a prinde curaj înainte de a se arunca în luptă. Rețeta originală a licorii a suferit multe modificări, iar după secol și jumătate a apărut ginul pe care îl cunoaștem astăzi.

Ginul a devenit așa de iubit de englezi încât a fost nevoie ca Parlamentul Marii Britanii să emită The Gin Act – o reforma domestică prin care consumul de gin era limitat, evitându-se, astfel, excesele.


Cea mai frumoasă petrecere pentru fetița adoptată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur

Creierul are nevoie de hrană sănătoasă. Iată alimentele care trebuie evitate


Cum se prepară ginul tonic

Ingediente: 60-90 ml de gin  (în funcție de mărimea paharului), două, trei felii de lime, 90-120 ml de apă tonică, gheață

Preparare: Mai întâi toarnă ginul într-un pahar înalt, plin cu gheață. Apoi se adaugă feliile de lime, însă înainte stoarce-le puțin deasupra ginului, pentru ca aroma lor să pătrundă băutura. Toarnă apoi apa tonică, decorează cu încă o felie de lime.

Dacă limele nu intră în preferințele tale, adaugă câteva felii de castraveți, 2 – 3 fire de flori de levănțică, câteva fire de șofran sau fructe de pădure. O altă variantă e să folosești felii de grapefruit în loc de lime sau boabe de piper roz și negre pentru aromă.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre