De Florii, avem dezlegare la pește. Trucuri ca să vă iasă mai bun ca la restaurant

De Florii, avem dezlegare la pește. Trucuri ca să vă iasă mai bun ca la restaurant
Mai sunt doar câteva zile și întreaga creștinătate sărbătorește cu cinste și evlavie Floriile și se bucură de preparate culinare delicioase din pește.

Vă place peștele, însă de cele mai multe ori preferați să nu-l mai pregătiți acasă, pentru că nu iese așa cum ați vrut? Iată unde ați greșit.

De Florii, avem dezlegare la pește. Trucuri ca să vă iasă mai bun ca la restaurant

Peștele e extrem de sănătos pentru sănătate, dar sunt momente în care, oricât de mult v-ați strădui, ori iese prea uscat, ori e nefăcut cum trebuie ori, pur și simplu nu are gustul pe care vi-l doriți. E clar că ceva faceți greșit, așa că aveți nevoie de aceste trucuri care să vă facă să gătiți un pește perfect.

Atenție cât încingeți tigaia

Se spune că peștele e unul dintre preparatele culinare pentru care o gospodină nu muncește prea mult. E perfect adevărat, dar trebuie să știți că un pește ca la carte se prepară cu o tigaie bine încinsă. Asta nu înseamnă însă că trebuie să se ardă uleiul, altfel se va alege praful…

O altă mare greșeală pe care gospodinele o fac fără să-și dea seama este că peștele nu se va pune în tigaie cu pielea în sus, pentru că o parte se va găti mai mult și cealaltă mai puțin, întrucât pielea ajută la protejarea cărnii.

Nu întoarceți peștele de multe ori

Din dorința de a fi făcut pe toate părțile, gospodinele obișnuiesc să întoarcă peștele de mai multe ori. Nu e nevoie, pentru că se va destrăma carnea și veți ajunge să nu mai mâncați nimic. Pe de altă parte, trebuie să știți că odată ce veți găti pește mult prea mult acesta se va usca, se va întări și va rămâne și fără gust. Și sigur nu asta vă doriți.

Nimeni nu rezistă în fața unei porții de saramură cum scrie la carte, dar aveți grijă și nu lăsați peștele în marinată prea sărată. În primul rând că s-ar putea să nu-l mai puteți mânca, în plus se va înmuia mult carnea.

Sursă foto: cherhana pontica