Delfini în Marele Canal din Veneția. Cum a fost posibil. VIDEO

Delfini în Marele Canal din Veneția. Cum a fost posibil. VIDEO
Doi delfini au apărut în Marele Canal din Veneția, spre deliciul locuitorilor orașului, care au imortalizat momentul. Cum a fost posibil acest lucru.

O pereche de delfini s-a împrietenit recent cu localnicii din Veneția, Italia. Aceștia au fost văzuți înotând în Marele Canal din Veneția.  Delfinii, despre care se crede că sunt un adult și un delfin cu dungi , au fost văzuți croindu-și drum de-a lungul canalului luni dimineață. Asta potrivit CERT, o echipă de intervenție de urgență care operează în jurul Mării Mediterane care salvează mamifere marine blocate.

Într-o postare tradusă pe Facebook despre rarul eveniment, organizația a spus că le-au fost necesare autorităților locale mai mult de două ore pentru a-i îndruma pe delfini înapoi în apele deschise. Inițial, aceștia ce au devenit „dezorientați” înotând printre bărcile care treceau pe canal.„Era important să scoatem cele două animale aflate în dificultate evidentă din zona de trafic intens. Acest lucru a durat mai mult de două ore”, se citea în postare. „După o oră de monitorizare suplimentară, animalele nu au mai fost văzute. Sperăm că, având în vedere orizontul larg spre mare, vor putea reveni la mare.”

Delfini în Marele Canal din Veneția. Care este explicația 

Grupul a adăugat că este neobișnuit ca delfinii cu dungi să se plimbe în nordul Mării Adriatice. Deoarece subspeciile „preferă apele adânci în care trăiesc în grupuri mari”. Guido Pietroluongo, un om de știință de teren care lucrează cu CERT, a declarat pentru CNN că delfinii s-ar fi putut rătăci în timp ce încercau să găsească alimente. „Ar fi putut să urmărească prada în mijlocul Adriaticii, să se împingă spre nord și să se regăsească brusc în Veneția”, a spus el.

Cu toate acestea, vizita a oferit localnicilor un pic de bucurie în timp ce orașul este blocat în mijlocul pandemiei COVID-19. Luca Folin, care a filmat un videoclip cu delfinii care ulterior au devenit virali pe internet, a numit experiența „moment frumos și rar … într-un moment trist”. „L-am încărcat pe rețelele de socializare fără să mă gândesc că va circula în jurul lumii”, a spus el pentru CNN. „Sincer să fiu, l-am postat pentru a-i saluta pe concetățenii mei într-un an atât de trist. Dar faptul ca videoclipul a devenit viral este frumos, deoarece înseamnă că i-am făcut pe alții să zâmbească”, a încheiat bărbatul. 

Foto: Facebook

Prințul Harry aruncă o nouă bombă. Ducele de Sussex își asumă un nou rol