Mai exact e vorba de un conglomerat de creaturi marine sub forma unui „baton” de doi metri lungime, care a eșuat pe o plajă din Marea Britanie. Mai întâi s-au mirat, apoi au căutat explicații, iar în final, turiștii care au descoperit-o au aflat că se mănâncă și valorează aproximativ 55.000 de euro.

Martyn Green și familia lui, din New Brighton, au petrecut weekend-ul în nordul Țării Galilor, lângă Caernarfon, pe malul mării. În timpul unei plimbări au dat peste ceva ce părea a fi o bucată de lemn de cam doi metri lungime, care a stat mult în apă. Însă, când s-au apropiat, și-a dat seama că „lemnul” era viu și mișca, fiind, de fapt, acoperit de un soi de tentaculate în scoici. Martyn a spus că nu seamănă cu nimic din ceea ce a văzut vreodată, potrivit Liverpool Echo.

„Creatura părea din alte lumi”

„Soția mea, Gemma, a găsit-o. Ne plimbam pe plajă, iar ea m-a atenționat Întoarce-te, uită-te la asta. Ne-am dus și am aruncat o privire și părea că este ceva care nu aparține acestei lumi”, a declarat el pentru sursa citată.


Secretul teribil al Reginei Elisabeta II, ascuns de familie decenii, s-a aflat

Cine e, de fapt, „concurenta” Andreei Bălan. Se spune că are cel mai frumos bust din România


Martyn a căutat pe Google și a aflat destul de repede că a descoperit o creatură marină care valorează foarte mult. Aceasta se numește Goosenecked Barnacles (pedunculata) și este o specie marină foarte rară, considerată o delicatesă, care poate fi întâlnită doar în Spania și Portugalia.

„Se pare că este una dintre cele mai scumpe creaturi marine”, a spus el, precizând că, după ce a căutat prețuri, a evaluat exemplarul pe care l-a descoperit el la aproximativ 55.000 de euro, dată fiind dimensiunea sa impresionantă.

Puteți vedea aici cum arată ciudata creatură.

Martyn, care conduce o agenție de marketing, spune că nu a vrut să dezvăluie locația exactă a creaturii, pentru a încerca să o salveze. A realizat însă o serie de fotografii și imagini video pe care le-a postat pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp