Deliciu de weekend: Bile de cartofi dulci cu scorțișoară

Deliciu de weekend: Bile de cartofi dulci cu scorțișoară
Vă propunem un desert mai puțin obișnuit. În aparență seamănă cu o prăjitură care se gătește de către toate gospodinele, în realitate e altceva.

Trebuie să încercați aceste bile cu scorțișoară. Seamănă cu niște gomboți, dar sunt departe de așa ceva. În plus, materia primă e o plantă pe care poate că nu ați descoperit-o încă: cartofii dulci. Aceștia sunt foarte sănătoși și bogați în proteine. Iată cum se prepară aceste bile de cartofi dulci cu scorțișoară.

Multe studii au sugerat că un consum sporit de alimente cum sunt cartofii dulci scade riscul de obezitate, diabet, boli cardiovascilare și, în general, de deces. În același timp contribuie la sănătatea tenului, oferă un plus de energie și scade greutatea corporală, arată Doc.ro.

Un cartof dulce mediu oferă organismului aproximativ 6 grame de fibre (cu tot cu coajă). Specialiștii recomandă un consum cuprins între 21 și 25 g de fibre pe zi (în cazul femeilor) și un consum între 30 și 38 de grame pe zi (în cazul bărbaților). Potrivit specialiștilor, un cartof dulce mediu are aproximativ 542 miligrame de potasiu, iar statisticile arată că adulții cu greu întrunesc necesarul zilnic când vine vorba de acest mineral.

Ingrediente pentru bile de cartofi dulci cu scorțișoară

1 cartof dulce mare

2 linguri de ulei de cocos topit

1 lingură de unt de nuci

1/2 lingură de extract de vanilie

2 căni de floare de ovăz fără gluten (eu amestec ovăzul fără gluten sub formă de făină)

2 linguri de scorțișoară

1/4 cană de zahăr brun

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 400 de grade. În timp ce se preîncălzește, faceți găuri cu furculița pe tot cartoful dulce și puneți-l în folie de aluminiu și coaceți-l la cuptor timp de 30 de minute. După ce este gata, lăsați să se răcească tăind cartoful în bucăți (lăsați pielea pentru beneficii nutriționale suplimentare)!

Adăugați apoi toate ingredientele în blenderul mare sau în robotul de bucătărie și dați-i puls până la o consistență omogenă! Adăugați mai multă făină dacă este prea moale și mai mult ulei de cocos (topit) dacă este prea uscat! Puteți face acest lucru și într-un castron mare dacă nu aveți un blender! Apoi, culegeți amestecul și formați bile folosind palmele. Rulați-le prin zahăr brun și scorțișoară. Păstrați în frigider.

Cartofii dulci sunt bogați în vitamine, minerale și antioxidanți care ajută la creșterea bacteriilor bune din intestin. Pe de altă parte, uleiul de cocos ajută la echilibrarea bacteriilor din intestin și la refacerea microbiomului!

Sursa: Instagram