Designerul Răzvan Ciobanu primește recunoștină la 3 ani după moarte. „A fost o emblemă în moda românească”

Designerul Răzvan Ciobanu primește recunoștină la 3 ani după moarte. „A fost o emblemă în moda românească”
Alin Gălățescu ca lumea să își amintească de Răzvan Ciobanu: ”A avut niște colecții revelatoare, când moda românească dormea”.

La trei ani de la tragica dispariție a designerului Răzvan Ciobanu, un bun prieten al acestuia, critic de modă, vorbește despre regretatul creator ca despre „o emblemă pentru moda românească”.

Criticul de modă Alin Gălățescu își dorește ca lumea să-și amintească despre Răvan Ciobanu ca despre un designer care a influențat moda, având creații uimitoare.

„A fost o emblemă în moda românească”

Aflat la lansarea colecției toamnă-iarnă 2022 a unui cunoscut brand de haine, Alin Gălățescu a vorbit despre evenimentul pe care îl organizează an de an, gala Avanpremiere, unde se oferă premiul Răzvan Ciobanu.

„Mi se pare firesc (n.r. să îi ducă memoria mai departe), a fost o emblemă pentru moda românească și un bun prieten, îl știu de la 16 ani. Cred că anumiți oameni chiar își merită un loc într-un pseudo-panteon al istoriei respectiv, Cătălina Buzoianu în scenografie, la fel o să fie, sper, cât mai târziu, Doina Levința în scenografie și modă. Chiar dacă el era mult mai tânăr, sunt niște oameni care au creat și au avut de transmis ceva autentic”, a declarat Alin Gălățescu pentru ego.ro.

Răzvan Ciobanu, un om incredibil de cald

Regretatul designer și-a pierdut viața fulgerător, într-un accident de mașină, în urmă cu trei ani. Când vine vorba de legătura de prietenie pe care a avut-o cu acesta, Alin Gălățescu a menționat că designerul era un om incredibil de cald.

„Era un personaj care avea rasă și era un prieten foarte bun. Era cald și era genul acela de prieten pe care dacă nu îl vezi 10 ani, când te întâlnești cu el era ca firesc, ca și cum l-ai fi lăsat ieri după ce ai terminat prânzul.”, a spus Gălățescu.

Criticul de modă l-a văzut pe Răzvan Ciobanu ca un un excelent designer, care a avut colecții revelatoare când moda românească dormea, adică prin anii ’90. L-a caracterizat  ca pe un om care știa ce înseamnă luxul, dar în sensul bun al acestui termen.

„Avea niște show-uri fabuloase”

În opinia lui Alin Gălățescu, în afară de el și de Cătălin Botezatu, doar Răzvan Ciobanu mai știa să pună în scenă show-uri spectaculoase. Cunoscutul critic de modă și-a amintit de câteva dintre spectacolele organizate de acesta, care au schimbat moda din România.

„Țin minte un show la Sala Sporturilor din Floreasca, a fost fantastic. La show-urile de la Iași avea colecții-revoluție, o colecție punk năucitoare, o colecție dark, cu niște pantofi cu un toc atât de mare încât se transformau în pantofi balerină. La un moment dat, el organiza niște serate în care își prezenta viziunea asupra parfumurilor și a diferitelor item-uri ale sezoanelor respective”.