Detalii cutremurătoare în cazul crimei care a îngrozit America în toamna acestui an. Patru studenți au fost hăcuiți în cameră – Criminalul a fost prins

Detalii cutremurătoare în cazul crimei care a îngrozit America în toamna acestui an. Patru studenți au fost hăcuiți în cameră – Criminalul a fost prins
O nenorocire a șocat SUA, în toamna acestui an. Patru tineri, cu toții studenți, au fost uciși cu sălbăticie în timp ce dormeau.

Patru studenți au fost înjunghiați mortal în casa lor închiriată din orașul american Moscova. Medicul legist a notat în raportul autopsiilor că, probabil, toți patru dormeau atunci când au fost înjunghiați mortal. Ethan, 20 de ani, Madison, 21 de ani, Xana, 20 de ani și Kaylee, 21 de ani, urmau o facultate în orașul universitar Moscova, din nordul Idaho, SUA. Înainte de asta, Kaylee s-ar fi plâns, spun surse din cadrul anchetei, că a fost urmărită de un „hărțuitor”.

Noi detalii în cazul sinistrei crime ies acum la iveală. Criminalul a trecut cu mașina pe lângă casa crimei noaptea târziu. Suspectul în acest caz de crimă din Idaho este Bryan Kohberger. Anchetatorii au descoperit că acesta și-a urmărit victimele timp de luni de zile înainte de acționa.

Criminalul și-a pregătit crima timp de cinci luni

Documentele judiciare obținute de TMZ, arată că telefonul mobil al lui Bryan Kohberger a fost localizat în apropierea casei crimei de cel puțin 12 ori între iunie 2022 și data crimelor, 13 noiembrie 2022. Anchetatorii notează că, în toate aceste cazuri, cu excepția unuia, datele telefonului mobil au fost preluate la orele târzii ale serii și la primele ore ale dimineții.

Într-unul dintre cele mai înfricoșătoare detalii ale crimelor, documentele arată că una dintre colegele de cameră le-a spus detectivilor că a auzit-o pe victima Kaylee Goncalves – care locuia la un etaj mai sus – în jurul orei 4 dimineața în dimineața crimei spunând „este cineva aici”. Colega de cameră spune că s-a uitat afară și nu a văzut pe nimeni, dar a deschis ușa și a auzit ceea ce a crezut că era un plâns care venea din camera victimei Xana Kernodle. Apoi spune că a auzit o voce de bărbat spunând ceva de genul: „Este în regulă, am să te ajut”.

Nu se știe însă dacă vocea masculină era a prietenului lui Kernodle, Ethan Chapin, care a fost de asemenea ucis – sau dacă era Kohberger. Anchetatorii spun că o cameră de securitate de pe casa unui vecin a surprins un sunet distorsionat de voci sau un scâncet urmat de un zgomot surd începând cu ora 4:17 AM.

Colega de cameră care a supraviețuit spune că atunci când a deschis ușa a treia oară după ce a auzit plânsete, a văzut un bărbat îmbrăcat în haine negre purtând pe față o mască mergând spre ea. Acesta avea 1,70 m sau mai mult, nu era foarte musculos, dar avea o constituție atletică și sprâncene stufoase. Tânăra a fugit și s-a încuiat în camera ei, iar anchetatorii cred că bărbatul a părăsit locuința în acel moment. Kohberger este arestat și a fost prezentat tribunalului din Idaho.

Arma crimei care a îngrozit America – un cuțit „destul de mare”

Potrivit medicului legist, dr. Cathy Mabbutt, criminalul a folosit un cuțit „destul de mare”. „Trebuie să fie de dimensiuni mari pentru a produce asemenea răni și pentru a ucide consecutiv patru oameni”, a spus legistul. Într-un interviu, doctorul a descris rănile ca fiind ample, ca și cum ar fi fost sfâșiați, iar unele „arătau ca niște găuri mari, deschise”. Cel puțin una dintre victime prezenta răni de autoapărare, ceea ce sugerează că una dintre victime s-a trezit atunci când a fost atacată.

„E un caz extrem. În plus, noi nu prea avem, aici, omoruri, cu atât mai mult patru”, a mai spus legistul. „Sunt medic legist de 16 ani. . . am avut mai multe crime în trecut, dar nimic, nimic de genul acesta”, a completat dr. Cathy Mabbutt. Ora atacului a fost stabilită: între 3 și 4 dimineața. Acest interval e cunoscut ca fiind perioada în care oamenii au somnul cel mai profund.

Crima de la Iași, similară cu cea din Moscova, Idaho

În iarna anului 2021 o altă crimă sinistră a zguduit România. Un student marocan și iubita lui româncă au fost uciși în vila în care locuiau. Suspectul principal, Ahmed Sami El Bourkadi, un student canadian de origine marocană, ar fi încercat înainte de asasinat să-și cumpere o armă de foc. Pentru că nu a reușit, a folosit cuțitul.

Youssef Jniyah (26 de ani) şi Ioana Vanesa Burlacu (24 de ani) locuiau, din luna noiembrie 2021, într-o vilă închiriată în cartierul Moara de Vânt din Iași, unde au fost găsiți decedați, la mijlocul lunii decembrie, același an. Cei doi studenți au avut o moarte extrem de violentă, având corpurile ciopârțite: ea a fost tăiată de 33 de ori, iar îl el a fost înfipt cuțitul de 17 ori.

Principalul suspect, Ahmed Sami El Bourkadi, este și el student la medicină la UMF Iași. Acesta se află în arest de la jumătatea lunii decembrie, de când a fost depistat în Roma, Italia, unde se afla într-un city break împreună cu iubita lui.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre