Detalii incendiare despre moartea prințesei Diana (V). Relația cu Dodi

Detalii incendiare despre moartea prințesei Diana (V). Relația cu Dodi
Relația dintre prințesa Diana și fiul multimiliardarului Al Fayed a fost una scurtă și intensă. După divorțul de Charles, Diana a încheiat o relație de 2 ani cu un chirurg. Apoi a fost invitată, cu copiii, în vizită, de tatăl viitorului iubit. Povestea e interesantă. S-a vorbit despre o posibilă sarcină, sau că moartea ar fi fost comandată de însăși regina. În realitatea, prințesa nu se grăbea și aproape că nici nu îi făcea plăcere cât de serioasă devenise relația în doar câteva săptămâni.

Detalii incendiare despre moartea prințesei Diana scot la iveală și modul în care se raporta la ultimul său iubit, cel alături de care și-a și găsit moartea.

„Nu există nicio îndoială că relația ei cu Dodi avansa pe repede înainte și ar fi putut ajunge undeva (n.r. – la căsătorie), dar în acele ultime săptămâni ale lunii august ea mi-a subliniat în mod repetat, când se specula despre relația ei cu el, că „nu am ieșit dintr-o căsătorie pentru a sări în alta”. Nu am fost singura persoană căreia i-a spus: „Uite, dacă primesc un inel, nu va fi pe acest deget” – indicând inelarul”, a relatat jurnalistul Richard Kay, confidentul Dianei, pentru Daily Mail.

Cu doar câteva zile înainte de tragicul accident, Diana îi telefonează și prietenei sale, Lady Annabel Goldsmith și îi spune, printre altele, „am nevoie de o altă căsătorie, ca de o erupție pe față”. Lady Annabel își amintește mai târziu că Diana a spus că nu este serioasă în privința lui Dodi, dar îi place să fie răsfățată de el.

Cum a început totul: Diana invitată la mare de tatăl lui Dodi

În data de 11 iulie 1997 Diana și fiii ei, William și Harry, zboară în sudul Franței ca oaspeți ai seniorului Al Fayed. Aceștia vor rămâne în vila lui cu 30 de dormitoare, lângă St. Tropez și vor face o croazieră la bordul superyachtului Jonikal, lung de 63 de metri.

Detalii incendiare despre moartea prințesei Diana (II). I-au fost aplicate șocuri electrice

Pe Diana o însoțesc în această călătorie cel puțin doi ofițeri de protecție personală ai poliției britanice (PPO). Dar sunt prezenți doar din cauza celor doi tineri prinți. Diana a renunțat la propriile sale PPO la sfârșitul anului 1993, după despărțirea de Charles. Ea și-a suspectat gărzile de corp că o spionează pentru Palat.

Abia pe 14 iulie, după-amiaza, apare și Dodi. La momentul acela se știa că e logodit cu actrița americană Kelly Fisher. Când Diana și prinții se întorc la Londra, pe 20 iulie, fermecătorul Dodi deja o impresionase. Îi făcuse o impresie suficient de bună pentru ca Diana să accepte să petreacă un weekend la Paris, doar cu el, mai târziu, în aceeași lună.

Detalii incendiare despre moartea prințesei Diana

A plecat la Dodi pe 31 iulie, cei doi întâlnindu-se în sudul Franței, pentru a începe o croazieră cu superyachtul lui Al Fayed. Din timpul acesteia paparazzo Mario Brenna își asigură o primă imagine iconică a Dianei care îl sărută pe Dodi pe puntea Jonikal. Imaginea, pentru care a încasat 250.000 de dolari, a fost publicată de Sunday Mirror.

Diana ar fi putut evita să se expună astfel. Poate că a lăsat garda jos, copleșită de romantism, sau poate voia ca lumea să o vadă acum ca pe o femeie independentă, începând o viață nouă.

În august Diana s-a întors dintr-o croazieră în Grecia cu prietena ei Rosa Monckton. În timpul vacanței, i-a spus acesteia că Dodi a găsit aparent un inel pe care vrea să-i dea. Dar Diana nu este mulțumită de perspectivă și spune că nu intenționează să îl poarte pe degetul de logodnă.

Totuși, pe 22 august zboară din nou în sudul Franței, pentru o altă croazieră la bordul Jonikal, alături de iubitul său, Dodi. Pe 30 august se întorc la Paris după ce Diana, în urma contextului politic legat de discursul său privind minele antipersonal, decide să își prelungească șederea în Franța cu trei zilei.

De la Villa Windsor la Ritz

Diana și Dodi ajung la Villa Windsor, fosta casă a Ducelui și Ducesei de Windsor din Bois de Boulogne, pe care Mohamed Al Fayed a luat-o în arendă de 50 de ani în 1987. Diana simte că Vila Windsor este un loc melancolic „plin de fantome”.

Așa că după jumătate de oră, ea și Dodi sunt duși la intrarea de pe Rue Cambon a hotelului Ritz. Se cazează în Suita Imperială de 218 mp care este inspirată de palatul din Versailles și conține „o cameră identică cu cea a lui Marie-Antoinette… de la mobilier la decor.  În 2021, suita costă 18.000 pe noapte.

Diana merge la coafor, iar în acest timp iubitul ei îi cumpără nu un inel de logodnă ci două inele în valoare de câteva sute de mii de dolari. Apoi cer room-service. Diana comandă tempura vegetală și lui Dodi un calcan la grătar. Dodi îi spune managerului de noapte Ritz, care a sosit cu mâncarea, să aștepte o a treia mașină în partea din spate a hotelului. El trebuie să-l informeze numai pe șoferul Henri Paul despre acest nou aranjament.

Sursa foto: Instagram

I-a surprins pe toți. Ce mesaj ieșit din comun i-a transmis Narcisa Birjaru lui chef Cătălin Scărlătescu