Exorcizările nu pot fi văzute doar în filmele de groază. Fac parte din viața reală și se spune că cei mai buni exorciști sunt preoții catolici.
Diavolul există și se poate alunga. Cele mai bune lecții se predau la singura școală de exorcism din lume de la Vatican
Cum poate să deosebească un slujitor al Domnului un caz grav de posedare de o boală mintală? Se poate salva un suflet de diavol? Cu siguranță, dacă veți avea norocul să fiți admiși la singura școală de exorcism din lume, care se găsește la Vatican, veți afla.
Pe de altă parte, tot Vaticanul a fost cel care în anul 1999 a publicat un manual de exorcizare format din 90 de pagini, denumit „De Exorcismis et supplicationibus quibusdam”. Potrivit informațiilor oferite de The Guardian, în această carte se explică și care sunt semnele care arată că o persoană este posedată.
Ce se predă la școala de exorcism
La singura școală de exorcism de la Vatican, există profesori de demonologie care le predau elevilor care sunt formele în care se poate prezenta necuratul. Așa cum se arată în cărțile sfinte, dar și din benzi desenate, filme sau jocuri de pe internet. Odată ce diavolul este descoperit, urmează lupta cu acesta, pentru a fi îndepărtat pentru totdeauna.
Aici intervin exorciștii care folosesc diferite rugăciuni și ritualuri vechi. Aceasta este o altă materie care se predă și se învață la școala de exorcism. Jurnaliștii de la BBC susțin și ei că, în anul 2018, nu mai puțin de 250 de preoți din peste 50 de țări au făcut cursul anual de exorcizare al Vaticanului.
Sfântul Ciprian, izbăvitorul de farmece și vrăji
În România, cel mai cunoscut sfânt care ține necuratul departe este Sfântul Ciprian, izbăvitorul de farmece. Mâna dreaptă a Sfântului Ciprian, făcătoare de minuni, se găsește în biserica cu același nume din centrul Capitalei, într-o casetă, în partea stângă a altarului.
Sursă foto: lataifas, Theatlantic
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook