Dieta ”Balerina” este extrem de restrictivă care nu este recomandată persoanelor care suferă de anemie sau de afecțiuni renale.

Dieta ”Balerina”. Ponturi

Pe lângă ambiție, dieta ”Balerina” se bazează pe o bună organizare, exerciții fizice, dar și un regim specific.

  • Înainte de începerea regimului este indicat efectuarea unui set complet de analize. Dieta se bazează pe un conținut ridicat de proteine și cât mai puține calorii. Procentele hranei sunt împărțite după următoarea schemă: 55% carbohidrați, 20% proteine din carne slabă și 25% grăsimi sănătoase.
  • Pentru efecte remarcabile, specialiștii recomandă înjumătațirea porțiilor.
  • Dieta ”Balerina” se ține timp de maximum două săptămâni pe an, iar apoi organismul  trebuie menținut cu o dietă echilibrată și cu exerciții fizice sănătoase.
  • Apa se bea înainte de masă cu 30 minute și după masă, la distanță de o oră.
  • Este exclus consumul de zahar si sare.

Dieta ”Balerina”. Se bazează pe exerciții fizice

Dieta ”Balerina” este, așa cum spune și denumirea, o dietă creată cu gândul la acele femei suple, active, riguroase și ambițioase precum balerinele. Se știe că aceste dansatoare urmează un regim specific, care să le permită să-și păstreze greutatea corporală și care să aibă parte, în același timp, și de nutrienții necesari. Unul dintre cele mai importante detalii ale acestei diete este organizarea. Așadar, cele care vor vrea să o urmeze trebuind să se adapteze unui program zilnic care să includă trei mese principale și trei gustări (porții mici care includ atât carbohidrați, cât și proteine).

Micul dejun trebuie să fie slab în grăsimi pentru a putea fi digerat ușor, la fel cum trebuie să fie și cina pentru a putea fi digerată fără probleme înainte de culcare. În Dieta ”Balerina”, fructele, legumele, cerealele integrale constituie o sursă ideală de carbohidrați. Carnea slabă de pasăre și peștele, file-ul de mușchi de vită, produsele lactate slabe asigură necesarul de protenie. Cerealele rafinate (orezul alb, pâinea albă, pastele obișnuite albe și alte preparate din făină albă) și zahărul nu au ce căuta în această cură. În plus, hidratarea, deci consumul mare de apă, este esențial.

Dieta ”Balerina”. Meniu recomandat

Mic dejun. Pentru un mic dejun sănătos demn de o balerină avem indicații prețioase de la Joy Bauer, nutriționistul oficial al balerinelor de la New York City Ballet. Specialiștii recomandă ouă cu pâine prăjită, iaurt grecesc cu fructe de pădure sau granola (o alternativă de mic dejun la fel de sănătoasă constând în combinarea de nuci, semințe, miere, fulgi de ovăz). De asemenea, legumele și carnea de pui rămase de la masa de seară pot fi o variantă.

Prânz. Prânzul ideal constă în salate bogate în proteine și antioxidanți. O salată bogată în vegetație, cu pui sau pește la grătar, ouă fierte, tofu sau fasole neagră, oferă avantajul suplimentar al fitonutrienților și antioxidanților necesari pentru a vă energiza la nivel celular. Sunt recomandate și supele de linte, fasole neagră, minestrone și tăiței de pui, dar și  tortilla de cereale integrale umplută cu curcan, avocado, salată verde.

Cină. Masa de seară trebuie să fie echilibrată. Aceasta înseamnă o cantitate mare de proteine slabe pentru recuperarea musculară (pui, pește, linte, tofu), legume bogate în antioxidanți pentru a atenua durerea (precum broccoli, ardei și morcovi) și cerealele integrale pentru a umple combustibilul stocat pentru ziua următoare (quinoa, orez brun sau paste de grâu integral).

Gustări. Trebuie să fie furnizoare de energie și să conțină câte 200 de calorii/gustare, cu opțiuni precum un măr bogat în fibre, o lingură de unt de arahide, ardei grași, humus, iaurt grecesc cu banană, amestec de cereale integrale, migdale și stafide.

Desert. Nu sunt interzise dulciurile în Dieta ”Balerina”, însă e important ce mănânci și cât. Plăcintele de lime, înghețată făcută din iaurt și fructe proaspete sau fructe înghețate ar putea fi variante perfecte.


Exclusiv. Iubita lui Dani se pozează tot mai goală, el calcă rufe, ca să mai aducă un ban în casă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp