Carmen Brumă arată ca o adolescentă, la 42 de ani. Însă, nu a fost întotdeauna așa.

”Unul din cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat a fost că am fost grasă. Eram pe la 90 de kilograme. Am intrat într-o depresie și m-am refugiat în mâncare. Am luat 30 şi ceva de kilograme.  Eu nu mi-am dat seama. Şocul acesta a fost când am luat nişte blugi şi nu am reuşit să-i trag mai sus de genunchi. M-am înfometat şi apoi am ţinut dietă. Apoi am încercat să învăţ şi să văd ce pot să fac să slăbesc. Dacă vedeam într-o vitrină prăjituri sau ciocolată îmi dădeau lacrimile pentru că nu aveam voie să mănânc”, a declarat Carmen Brumă.

Dieta lui Carmen Brumă pentru viitoarele mirese

Carmen Brumă nu numai că a depășit starea de depresie, dar acum învață și pe alții cum să slăbească sănătos. Are un program special pentru viitoarele mirese care vor să slăbescă repede, până la evenimentul mult așteptat.

Programul conține un plan alimentar pentru 8 săptămâni care se adresează persoanelor sănătoase care vor să intre cu bine în rochia de mireasă.

Programul cuprinde regim alimentar detaliat cu 3 mese pe zi și o gustare, reguli generale: când să mănânci, cu ce pot fi înlocuite alimentele, cum se gătește corect, pentru cele 8 săptamani de dietă.

Carmen Brumă spune că această dietă poate ajuta o persoană sănătoasă cu 5- 10 kg, în functie de strictețea cu care serespectă regimul, numărul de kilograme, istoricul de diete pe care în au candidatele, nivelul de activitate fizică, vârstă, sex.

De pildă, la micul dejun este recomandată o felie de pâine integrală, fără unt sau altceva, ceai sau cafea fără zahăr, lapte, frișcă, arome. La prânz, se poate mânca o porție de carne slabă, dar de dimensiunea podului de palmă, iar salata poaă să aibă cel mul două roșii. La cină, este asemănător: grătar, ceai, salată.

Carmen Brumă: 5 greșeli din cauza cărora nu slăbești

  • Supraestimezi antrenamentul și efectele lui. Dacă ai senzația că poți să mănânci orice și oricât pentru că te duci de 2-3 ori pe săptămâna la sală, te înșeli. Dacă vrei să slăbești nu este suficient să mănânci sănătos și să mergi la sală. Trebuie să mai ai și un deficit caloric, adică să consumi mai multe calorii decât introduci prin mâncare. Din experiența mea, antrenamentele de intensitate moderată măresc pofta de mâncare, iar antrenamentele foarte intense o scad.
  • Mâncatul sănătos” nu garantează slăbirea, ba poate foarte ușor să îngrașe. Migdalele, somonul, nucile, brânza, cartofii la cuptor, hummus etc. sunt toate foarte sănătoase, dar și foarte calorice. Dacă le mănânci “la liber”, fără control, s-ar putea să ai o surpriză neplăcută atunci când te vei măsura/cântări.
  • Dacă “mersul la sală” scade nivelul activității fizice din programul tău zilnic, iar nu e bine. Pe înțelesul tuturor , dacă te duci la sală 2 ore pe zi, iar după aia zaci pe un scaun/canapea și nu mai ai nici un fel de altă activitate ( mers pe jos, spălat, călcat, cărat 3 sacoșe etc) și mănânci un pic mai mult , să nu te mire dacă nu vei slabi sau chiar te vei îngrașă.
  • ”Eu am eliminat zahărul și l-am înlocuit cu miere.“ Altă greșeală pe care o aud des de la oamenii care vor să slăbească. De ce? O linguriță de miere are 8-10 g și 25-30 calorii. O linguriță de zahăr are 5 g și 15-20 calorii. Deci mierea e mai densă și la volume egale conține mai multe calorii. Se absoarbe rapid în sânge, crește brusc glicemia, e formată tot din molecule de glucoză și fructoza și o consumăm cu generozitate.
  • ”Eu nu beau apă în timpul antrenamentului și 2-3 ore după, că să slăbesc.” Este greșit!  Nu ești sportiv de performanță care are de făcut cântarul în câteva ore, ești o persoană care vrea să elimine grăsimea, adică să slăbească. Din păcate, organismul nostru renunță la grăsime cu mare greutate, în ultimul rând. Elimina mai întâi apa, apoi conținutul intestinal, glicogenul, masa musculară și abia apoi grăsimea. Când pune la loc, acumulează exclusiv grăsime. Lipsa hidratarii afectează în mod negativ procesul de slăbire. De asta e nevoie să bei apă dacă vrei să dai jos grăsime. Atât în timpul antrenamentului cât și după.
Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp