Simona Ionescu / Redactor Șef

Dieta cu fructe poate îngrășa

Dieta cu fructe poate îngrășa
Aveți grijă dacă ați decis să slăbiți mâncând mai multe fructe! Această dietă poate îngrășa, spun medicii. Strugurii îngrașă, bananele, smochinele și curmalele la fel.

Multe tinere încep diete înainte de a se expune în public în costum de baie. Ideea de a consuma multe fructe este periculos, spune renumitul medic gastroenterolog, Andrei Haidar, pentru antena3.ro.

”Aveți mare grijă la fructe! Strugurii îngrașă, bananele, smochinele și curmalele la fel. Puteți opta, de exemplu, pentru două mere, trei pere sau patru mandarine. Nu aveți voie unt, smântână, alune și toate de acest tip”, a explicat medicul Andrei Haidar pentru Antena 3, care a adăugat și că avocado are cele mai multe calorii și ar trebui evitat în diete.

Dietă recomandată pentru a slăbi sănătos

„Nu există dietă minune. Minunea o faci tu. Nimeni nu te înlocuiește. Nu sunt de acord cu dietele disociate pentru că trebuie slăbit gradat. Așa este corect. Trebuie să mâncați disciplinat și să nu așteptați să vi se facă foame”, a spus doctorul Andrei Haidar.

„Dimineața poți să mănânci până la 150 grame de brânzeturi nesărate, cu un albuș de ou, cu roșii, castraveți, două felii de pâine cu un ceai, iaurt sau lapte, ce preferi. Pe la 10-11, un fruct de sezon sau echivalentul a două mere pe zi. Atenție, strugurii îngrașă, bananele sunt interzise, smochinele și curmalele la fel, restul poți să mânânci două mere, trei pere sau patru mandarine de exemplu. La orele 13-15 trebuie să mănânci prânzul, adică orice zarzavat gătit cu carne și eventual o supă de zarzavat. Dar nu mai mănânci pâine. La ora 16-17 iarăși mănânci un fruct sau o salată, iar seara o friptură cu o salată. Dublat de sport ușor, o să slăbești cel puțin un kilogram o săptămână. Nici nu trebuie mai mult pentru că apoi apar problemele. Nu ai voie dulciuri, nu ai voie grăsimi animale, nici ulei de măsline, care îngrașă apropo. Nu ai voie unt, smântână, alune și toate de acest tip și, desigur, fructele interzise”, a explicat medicul Andrei Haidar.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre