Simona Ionescu / Redactor Șef

Dieta cu struguri. Te poate ajuta să slăbeşti

Dieta cu struguri. Te poate ajuta să slăbeşti
Struguri cu boabe mari, dulci și zemoase sunt în toate piețele și magazinele. Strugurii au numeroase proprietăţi curative şi ajută la menţinerea frumuseţii, dar sunt buni şi în curele pentru slăbit.

Sunt cele mai râvnite fructe ale verilor târzii și cele mai cultivate fructe din lume, după portocale. Deoarece 100 g de struguri conţin doar 69 de calorii, aceste fructe sunt bune în curele de slăbire, căci măresc diureza şi ajută la eliminarea toxinelor în exces.

Dieta cu struguri. Te poate ajuta să slăbeşti

Strugurii sunt buni în orice formă: fructe proaspete, must, vin, prăjituri. Au un gust foarte aromat și conțin o ulțime de vitamine și minerale.

Nutriționiștii spun că dieta cu struguri ajută la creşterea imunităţii organismului şi la îmbunătăţirea memoriei. Aceste beneficii se datorează belşugului de vitamine din complexul B, dar şi de minerale precum fosforul, calciul, magneziul şi fierul.

Dieta cu struguri nu este indicată diabeticilor, celor care au afecţiuni renale şi care reţin apa în ţesuturi. De asemenea, nu se recomandă consumul de struguri după ora şase seara, deoarece sunt bogaţi în glucide.

În plus, regimul alimentar trebuie completat cu doi litri de apă şi ceaiuri din plante zilnic. Ţinută corect, dieta cu struguri poate ajuta la pierderea din greutate, cu până la 4 kg într-o săptămână.

Dieta cu struguri. Ce să mănânci

În dieta cu struguri se recomandă ca timp de 7 zile să se schimbe stilul de viață. Nu este un sacrificiu prea mare.

  • Pentru micul dejun se recomandă o combinație între: un pahar de suc de struguri (fără aditivi sau zahăr), o omletă/ ouă tari şi o felie de pâine integrală. Sau un castron de musli cu lapte de migdale sau lapte degresat. Ziua poate să înceapă chiar și cu un ciorchine de struguri.
  • Gustarea de mai târziu va consta în alt chiorchine de struguri.
  • Masa de prânz este mai sățioasă. Poate fi o combinație între: 200 g piept de pui la grătar şi o salată mixtă, 200 g peşte la grătar sau la cuptor cu 100 g cartofi natur şi cu salată verde, 200 g friptură de vită la cuptor sau la grătar cu 150 g piure de ţelină şi legume sote, tocăniţă de legume cu mămăligă, 300 g musaca de vinete, dovlecei, roşii şi cartofi. Cu alte cuvinte, carne slabă, salate, multe legume.
  • La cină, meniul trebuie să fie ușor: un iaurt, supă cremă de legume, o salată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre