Dieta solară pe care toată lumea ar trebui să o țină. Lista alimentelor anti-Covid!

Dieta solară pe care toată lumea ar trebui să o țină. Lista alimentelor anti-Covid!
Oamenii de știință au demonstrat de mult beneficiile Vitaminei D. Știm cu toții că trebuie să stăm la soare, pentru a o stimula. Dar, mai nou, se pare că aceasta joacă un rol esențial în combaterea coronavirusului. Potrivit experților în sănătate, unul din cinci adulți are deficiență de vitamina D.

Profesorii de la Universitatea Anglia Ruskin au descoperit că populațiile europene cu un nivel mai scăzut de vitamina D au avut o rată de deces semnificativ mai mare. Un alt studiu, realizat în Indonezia, a relevat 98,9 % dintre pacienții cu COVID-19 cu un deficit de vitamina D au murit.

Studiile anterioare au arătat că Vitamina D poate ajuta la tratarea infecțiilor respiratorii, de aceea poate fi utilă și în cazul combaterii COVID-19. ”Vitamina D are o acțiune antiinflamatoare, în special dacă este administrată în doze mai mari. Când vitamina D se produce în piele, se transformă în ficat într-o formă care circulă prin corp. Aceasta creează o substanță naturală de antibiotice în mucoasa căilor respiratorii care poate genera virusuri și bacterii, ucigându-le.

Este un efect generic – nu este îndreptat împotriva unor virusuri sau bacterii specifice”, spune profesorul Adrian Martineau, profesor specializat în infecții respiratorii și imunitate la Universitatea Queen Mary din Londra. Acesta a declanșat un studiu care implică aproximativ 12.000 de oameni, analizând dacă deficiența deVvitamina D este un factor de risc pentru COVID-19.

Sfaturi culinare de la celebra Rose Prince

Scriitoarea britanică Rose Prince, 54 de ani, dezvăluie pentru Daily Mail, că i s-au prescris suplimente de Vitamina D după ce a vizitat un medic, acum câțiva ani. Cum aceasta activează în domeniul gastronomic, a fost foarte simplu să găsească cea mai eficientă dietă care să aducă organismului un aport suplimentar din această importantă vitamină.