Simona Ionescu / Redactor Șef

Adevăratul rahat turcesc este cel cu aromă de trandafiri. Rețeta

Adevăratul rahat turcesc este cel cu aromă de trandafiri. Rețeta
Rahatul se găsește de cumpărat cu diferite arome, însă adevăratul rahat turcesc este cel cu aromă de trandafiri. Se poate face destul de ușor în casă și rezistă mult timp la frigider, dacă îl păstrezi corespunzător.

Rahatul turcesc este un desert preferat nu doar de copii. Este delicos, aromat și sățios. O rețetă simplă o are retetepractice.ro.

Adevăratul rahat turcesc este cel cu aromă de trandafiri. Rețeta

Nu este greu să prepari rahat turcsc. Cel adevărat este cu aroma de trandafiri, dar poate fi folosită orice altă aromă vă place: portocale, mentă, suc de fructe , kiwi, căpșuni, afine.

Ingrediente

  • 800 g zahăr
  • 120 g amidon
  • 380-500 ml apă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • esență de trandafiri/sirop de trandafiri
  • câteva picături de colorant roșu (optional)
  • zahăr pudră, pentru servit.

Mod de preparare

  • Pune la fiert 380 ml de apă cu zahărul și zeamă de lămâie. Amestecă constant până când siropul fierbe, se îngroașă și devine ușor de tot auriu (poate fi dificil de văzut nuanță de spumă, așa că da-l de pe foc pentru a verifică).
  • Odată ce siropul s-a îngroșat, se pune pe foc. Separat, combină cei 500 ml de apă cu amidonul într-o cratiță.
  • Dați cratița la foc mediu și amestecați în mod constant, până ce amidonul începe să se îngroașe. Dați focul mic și continuați să mixați până când devine o pastă omogenă, cu aspect lipicios.
  • Turnați siropul gros în pastă de amidon puțin câte puțin, amestecând bine după fiecare nouă adăugare. Odată încorporat tot siropul, dați compoziția la fiert pentru o oră, la foc cât mai mic. Amestecați periodic!
  • După o oră, compoziția trebuie să fi căpătat culoare aurie, ca de caramel. Adaugă esență sau apă de trandafiri și colorantul, amestecă bine apoi toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu folie alimentară.
  • Scutură tava ușor, stânga-dreapta, pentru a nivela compoziția, apoi las-o la temperatura camerei pentru minim 5 ore.
  • Răstoarnă rahatul turcesc pe blatul bine presărat cu zahăr pudră, presarați și pe deasupra și pe cuțitul cu care urmează să tăiați în bucăți.
  • Se taie rahatul turcesc cubulețe și se păstrează la frigider în caserole ermetice. Sursa și foto: retetepractice.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre