Crampe, dureri insuportabile și alte lucruri neplăcute? Se poate scăpa de balonare, spune Carmen Brumă extrem de simplu.
Primul lucru de care trebuie să țineți cont ca să evitați balonarea este alimentația. Evitați pâinea, pastele, cerealele, conopida, broccoli, varza, gulia, sparanghelul, dar și ceapa și usturoiul și băuturile acidulate. Dar introduceți în dietă produse care au rolul de a combate balonarea, respectiv kiwi, bananele, kefirul.
Sfaturi simple și extrem de rapide
„Vine, vine primăvara, daaar, vă las câteva măsuri alimentare care să vă ajute să eliminați balonarea și să fiți într-o formă mai bună de Revelion, chiar și în 3 zile:
– Eliminați orice forma de zahăr (inclusiv fructele) și alcool
– Mâncați la fiecare masă cate două legume diferite (altele în afară de cartof). Ideal ar fi să combinați o friptura( de orice fel cu salată verde (de orice fel)
– Beți doar apă plată, eliminați băuturile carbogazoase și includeti 1-2 căni de ceai de ghimbir / cardamon / fenicul / mușetel pe zi”, a scris Carmen Brumă, pe pagina ei de Instagram, cu puțin timp în urmă.
Ceaiuri excepționale împotriva balonării
Unul dintre cele mai folosite ceaiuri folosite din cele mai vechi timpuri împotriva balonării este cel de mentă. Nu doar că înlătură balonara, dar îmbunătățește și digestia, normalizează tranzitul intestinal și este un bun prieten celor care suferă de diaree și greață.
Proprietăți remarcabile are și ceaiul de fenicul, care alungă colicile intestinale, indigestia sau greața, precum și ceaiul de salvie, indicat pentru stimularea funcționării în parametrii normali a sistemului digestiv, ajutând la eliminarea spasmelor și balonării.
Consumați ceaiul de ghimbir, roiniță și anason
La rândul său, ceaiul de anason ajută sistemul digestiv și are eficiență în caz de balonare, flatulență, greață și secreții gastrice. La rândul său, cel de ghimbir combate balonarea și răul de mișcare, iar cel de roiniță ameliorează și simptomele intestinului iritabil, ajutând la reducerea spasmelor intestinale.
Nu în ultimul rând, ceaiul de mărar ajută la funcționarea normală a sistemului digestiv, reduce spamele intestinale, stimulează producerea sucurilor digestive și combate balonarea.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook