Simona Ionescu / Redactor Șef

Aduceți Franța la voi acasă! Rețeta pentru Clafoutis cu cireșe. Nu va rămâne nici o bucățică!

Aduceți Franța la voi acasă! Rețeta pentru Clafoutis cu cireșe. Nu va rămâne nici o bucățică!
Franța e renumită nu doar pentru mâncărurile sale delicioase, ci și pentru deserturile cu totul și cu totul speciale. Ce spuneți dacă ați încerca să pregătiți un extraordinar Clafoutis cu cireșe?

E o prăjitură nemaipomenită, care se prepară foarte repede și veți fi la înălțime în fața prietenilor.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti acest delicios desert, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă, 600 g cireșe, 130 g făină, 1 plic cu zahăr vanilat, 1 vârf de linguriță cu sare, 1 fiolă esență de vanilie, 250 ml lapte dulce, 100 g zahăr. Vă mai sunt necesare unt pentru tavă și pesmet pentru tapetat tava, pentru a nu risca ca preparatul să se lipească.

Mod de preparare

Laptele, zahărul, esența de vanilie, făina, sarea și ouăle se vor pune într-un blender. Amestecați bine aproape un minut, până ce se va omogeniza, folosind treapta de viteză medie. În cazul în care nu vreți să folosiți blenderul, puteți să bateți și manual, dar o să dureze puțin mai mult.

Clafoutis cu cireșe, o „nebunie” din Franța

Aluatul trebuie să fie asemănător celui pentru clătite

Trebuie să aveți grijă ca la final să obțineți un aluat asemănător celui pentru clătite. Luați un vas mai înalt și ungeți cu unt, apoi tapetați bine cu făină. Pe fundul vasului se vor pune fructe, care vor fi inițial spălate și tăiate în jumătăți. Peste cireșe se va turna aluatul. Introduceți în cuptorul preîncălzit, lăsați la 160-180 grade Celsius timp de 40 de minute.

Prăjitura se poate face și cu vișine, caise, piersici

Aluatul va fi copt atunci când va căpăta o nuanță rumen auriu. Pentru un gust și mai bun, se va pudra cu zahăr și cu zahăr vanilat.  Clafoutis-ul se poate face și cu vișine, căpșuni, caise, piersici sau orice alte fructe vă fac cu ochiul. Este un desert moale, aromat, iar odată ce îl veți face, veți tot repeta rețeta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre