Marea surpriză a acestei salate e felul în care sunt tăiați castraveții. Aceștia iau forma unei spirale, cât sunt ei de lungi. Nu trebuie să vă sperie forma, e foarte ușor de realizat. Vom detalia, în cele ce urmează, întreaga procedură. Iar la finalul textului, atașăm și un video care vă va veni în ajutor. Pe de altă parte, dacă chiar nu reușiți să tăiați spiralele, nu e nicio problemă. Puteți pur și simplu să feliați castraveții, ori să îi tăiați cubulețe. Rezultatul va fi la fel de gustos.
Castraveții sunt bogați în substanțe nutritive și hidratează organismul, datorită conținutului mare de apă. Sunt săraci din punct de vedere caloric, însă reprezintă o sursă de vitamina A, vitamina C, vitamine B, acid folic, calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc și siliciu.
„Castraveții conțin și antioxidanți, fibre și enzime care stabilizează și îmbunătățesc procesul digestiv. Deși majoritatea dintre noi elimină coaja, castravetele poate fi consumat cu tot cu coajă, fiindcă aceasta conține multe dintre aceste substanțe nutritive. Atenție însă la spălarea fructelor și legumelor, care sunt stropite cu diferite substanțe înainte și după ce sunt culese. În general, orice legumă sau fruct trebuie să stea cel puțin 1 minut sub un jet puternic de apă și să frecăm ușor coaja pentru a încuraja eliminarea acestor substanțe.
Pentru persoanele care sufera de disconfort digestiv dupa consumul de castraveti, iata un sfat important- consumati doar partea solida a legumei si eliminati samburii, care pentru anumite persoane se dovedesc a fi greu de digerat, provoaca balonare si crampe abdominale. Mai ales daca vorbim despre soiul lung sau chiar de cei de tip cornison, maturizati. Cu cat samburii sunt mai mari, cu atat pot fi mai indigesti pentru anumite persoane cu un colon mai sensibil”, scrie Doc.ro.
Ingrediente pentru salată de castraveți în spirală (2 porții)
– 4 castraveți mici (merg și castraveții normali)
– 1-2 căței de usturoi (opțional)
– 1 lingură de ulei de susan
– 2 linguri de sos de soia
– 1 lingură de oțet de orez
– 1 lingură de fulgi de chili roșu (gochugaru)
– 2 linguri de semințe de susan prăjite
– 1 linguriță de zahăr brun
Mod de preparare
Așezați castraveții între două bețișoare sau linguri de lemn. Tăiați într-un unghi de 45°, dar nu tăiați prin el. Întoarceți castravetele, apoi tăiați drept.
Adăugați castraveții într-un castron cu restul ingredientelor. Amestecați, apoi lăsați să stea cel puțin 1 oră sau peste noapte ( la frigider), pentru ca aromele să se întrepătrundă.. Se consumă ca atare sau se servește cu niște orez.
View this post on Instagram
Sursa. Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook