Simona Ionescu / Redactor Șef

Batoane cu ciocolată albă și zmeură. Rețeta pentru cea mai dulce vară

Batoane cu ciocolată albă și zmeură. Rețeta pentru cea mai dulce vară
Vă e poftă de ceva dulce care să nu aducă prea multe calorii? Ce spuneți de niște minunate batoane cu ciocolată albă și zmeură? Rețeta e foarte simplă și va fi desertul preferat al familiei.

Pentru a pregăti delicioasele batoane cu ciocolată albă și zmeură nu vă trebuie mult timp. Rețeta se prepară rapid și cu siguranță o veți repeta.

Ingredientele necesare

Pentru a pune pe masă cele mai bune batoane de ciocolată albă și zmeură, aveți nevoie de următoarele ingrediente: ½  cană cu zahăr granulat, zmeură, 1/4  cană cu făină. Pentru topping: ¼ cană cu ciocolată albă, 1 lingură cu smântână, 2 linguri cu nuci tocate mărunt (opțional).

Pentru crustă: 1/2 cană cu zahăr granulat, 1 1/2 căni cu făină, 1/2 linguriță cu bicarbonat de sodiu, 1/2 linguriță cu praf de copt, 1/4 linguriță cu sare, 1 baton cu unt nesărat, topit.

Mod de preparare

Desertul delicios al verii: batoane de ciocolata cu zmeură. Sursă foto: www.driscolls.com

Preîncălziți cuptorul și tapetați o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol mediu, amestecați zahărul, făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea pentru crustă. Adăugați untul topit și amestecați până când ingredientele se omogenizează. Păstrați 3/4 cană din amestec și puneți deoparte.

Presați restul amestecului pe fundul tăvii. Într-un alt bol, amestecați zmeura, făina și zahărul pentru umplutură și amestecați până când ingredientele se omogenizează și făina se încorporează. Atenție! Nu amestecați foarte mult, pentru a nu zdrobi fructele.

Batoanele se pot consuma calde, alături de înghețate de vanilie

Turnați amestecul peste crustă. Presărați amestecul de crustă păstrat peste umplutura de zmeură. Presărați nuci tocate deasupra. Coaceți timp de 25-30 de minute, până când crusta este aurie. Lăsați să se răcească timp de 10-15 minute înainte de a tăia în bucăți pătrate.

Într-un bol potrivit amestecați ciocolata și smântâna și puneți pe foc amestecând, până când compoziția este omogenă. Turnați peste batoane și serviți. Batoanele se pot servi calde, cu înghețată de vanilie, sau rece, după ce au fost lăsate cel puțin o oră după ce au fost scoase din cuptor.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *