Simona Ionescu / Redactor Șef

Brioșe cu afine – o prăjitură ieftină și ușor de preparat

Brioșe cu afine – o prăjitură ieftină și ușor de preparat
Brioșele sunt preferatele tuturor. Însoțesc de minune o cafea sau un ceai, sunt ideale ca desert sau gustare.

Această rețetă de brioșe cu afine este foarte simplu de preparat, iar rezultatul este unul senzațional. Prepararea lor poate fi o activitate ideală de familie, pe care să o faceți împreună cu copiii dumneavoastră, sau cu prietenii.

Afinele sunt un fruct care ar trebuie să fie nelipsit din alimentația unei familii, datorită beneficiilor lor pentru sănătate. În această perioadă ele se găsesc din belșug.

Afinele sunt printre fructele cele mai bogate în nutrienți. O porție de 1 cană (148 de grame) de afine conține: 4 grame de fibre, 24% din doza zilnică recomandată de  Vitamina C, 36% din doza zilnică recomandată de  Vitamina K, 25% doza zilnică recomandată de mangan.

Afinele sunt considerate „reginele” alimentelor antioxidante. Ele reduc deterioarea AND-ului, protejând împotriva îmbătrânirii și a cancerului. Așa cum știți, antioxidanții protejează corpul uman de radicalii liberi, care fiind molecule instabile pot deteriora celulele și pot contribui la îmbătrânire și boli, precum cancerul.

Dintre toate fructele și legumele comune, afinele sunt considerate fructele ce conțin unul dintre cel mai ridicat nivel de antioxidanți.

Principalii compuși antioxidanți ai afinelor aparțin unei familii de antioxidanți polifenoli numiți flavonoizi. S-a dovedit științific că afinele cresc nivelul de antioxidanți din corpul uman. În acest sens, cel mai optim este ca ele să fie consumate constant, pentru a vă bucura de o viață sănătoasă. Iar pentru că alimentele sănătoase trebuie să fie și gustoase, vă recomandăm să descoperiți și să preparați această rețetă specială de brioșe cu afine.

Ingrediente pentru rețeta de brioșe cu afine

1 ou

245 ml lapte

55g unt nesărat (topit)

Coaja de la 1 lămâie

250g făină de toate tipurile

120 g de zahăr granulat

1/2 linguriță de sare

1 1/2 linguriță praf de copt

150g afine

Mod de preparare

Se amestecă împreună oul, laptele și untul topit. Apoi adăugați zahărul și coaja de lămâie. Separat, se amestecă ingredientele uscate (făină, sare, praf de copt), apoi se încorporează în primul amestec. În final se adaugă afinele. Din această rețetă se vor obține aproximativ 12 brioșe cu afine. Distribuiți compoziția în forme de brioșe și coaceți la 220°C timp de 5 minute, apoi la 180°C timp de 20 de minute.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sophie Bakas 🧿 (@sophiebakas)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre