Vă prezentăm azi o rețetă de Burek la tavă cu spanac și brânză de capră. E ușor de făcut și rezultatul e spectaculos. Plăcinta e perfectă și pentru a înlocui un fel principal la masă.
Ingrediente Burek la tavă cu spanac și brânză de capră
3 linguri de ulei de măsline, 4 fire de ceapă verde feliate, 500 g spanac proaspăt, 100 g unt topit, 3 ouă, 400 ml lapte, 100 g iaurt grecesc, 125 g brânză feta, 2 pachete aluat foietaj, semințe de susan
Mod de preparare
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Încingem uleiul într-o tigaie și călim ceapa feliată. Aruncăm peste ea spanacul și-l călim până se veștejește. Ungem cu unt o tavă de 28×20 cm.
Separat, aluatul de foietaj îl tăiem la dimensiunea tăvii. Un strat va conține 4 foi. Amestecăm laptele cu iaurtul și cu ouăle și condimentăm cu sare și piper. Foile de aluat le ungem cu unt topit (celelalte foi le acoperim cu o cârpă umezită, să nu se usuce) și așezăm în tavă primul strat: stropim foile cu amestecul de lapte și ouă și punem peste ele jumătate din cantitatea de spanac cu ceapă.
Vom avea trei straturi, deci împărțim umplutura în două și amestecul de iaurt cu ouă în trei.
Urmează încă un rând de aluat uns cu unt, lapte, spanac. Pe acest strat mai sfărâmăm brânza feta. Deasupra mai vine un strat de aluat. Laptele rămas îl turnăm peste ultimul strat și presărăm semințe de susan sau semințe negre de ceapă. Punem tava la copt pentru 35-40 de minute. Burekul se servește cald.
Sursa: Paprikatv.ro
Exclusiv. Așa ceva nu ați mai pomenit. Iată cum se pregătește Smiley pentru postura de tată
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook