Simona Ionescu / Redactor Șef

Cât de mult vă plac batoanele Twix? Iată cum le puteți prepara acasă, fără coacere

Cât de mult vă plac batoanele Twix? Iată cum le puteți prepara acasă, fără coacere
Batoanele Twix sunt printre preferatele noastre. Două în pachet, delicioase, cu suficient biscuit crocant și caramel.

Această rețetă este ideală și pentru acele persoane care suferă de intoleranță la gluten. În plus, rețeta nu presupune gătire. Nu aveți nevoie de flacăra aragazului. Este o rețetă ideală pentru oricine vrea să încerce ceva nou (și puțin mai hrănitor, desigur!). Ceea ce e cu adevărat fantastic la această rețetă de batoane Twix e faptul că sunt atât de ușor de făcut și de fapt nu durează foarte mult să se răcească. Mai exact, nu durează deloc.

Ingrediente pentru batoane Twix, fără coacere

Pentru stratul de bază: 1/2 cană făină de ovăz

– 1/3 cană făină de migdale

– 1/4 cană sirop de arțar (sau miere)

– 2 linguri de unt de nuci topit

Pentru stratul de caramel: 1/4 cană unt de nuci

– 1/4 cană sirop de arțar (sau miere)

– 1 linguriță extract de vanilie

– 1 lingură ulei de cocos topit

Pentru stratul de ciocolată: 1/2 cană chipsuri de ciocolată

– 1-2 linguri ulei de cocos topit

Mod de preparare

În primul rând, trebuie să știți că, dacă doriți, puteți folosi pentru stratul de bază, întreaga cantitate de făină dintr-un singur fel. Adică doar făină de migdale sau doar făină de ovăz. Pentru a prepara aceste batoane Twix fără coacere, pentru început amestecați ingredientele pentru bază. După ce s-au omogenizat, apăsați-le într-o formă tapetată cu hârtie de copt.

Începeți să amestecați ingredientele pentru stratul de caramel împreună. După ce s-au omogenizat, le puteți întinde uniform, deasupra primului strat.

Topiți ciocolata și uleiul de cocos împreună, amestecând până se topesc. Puteți folosi un cuptor cu microunde sau baie de abur, pe aragaz. După ce s-au topit și omogenizat, le turnați deasupra celorlalte două straturi. Se acoperă totul cu folie alimentară și se dă la congelator pentru 30 de minute, sau până când crusta de ciocolată este tare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jacque | gfdf (@jaclovespb)

Sursa: Instagram / jaclovespb

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre