Simona Ionescu / Redactor Șef

Caviar de vinete, o rețetă rafinată pentru o vară perfectă. Distracția poate să înceapă

Caviar de vinete, o rețetă rafinată pentru o vară perfectă. Distracția poate să înceapă
Prietenii se pregătesc să vină în vizită, dar nu aveți nimic pregătit? În cel mai scurt timp puteți să pregătiți un produs sofisticat, cu un gust extraordinar.

Nu e nici salată de vine, nici celebru baba ghanoush al orientalilor, dar cine gustă odată caviarul de vinete, va repeta rețeta la infinit.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti caviarul de vinete care să-i satisfacă chiar și pe cei mai cârcotași, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 vinete mari, 4 căței de usturoi, 2 lămâi, pătrunjel, sare, piper, 200 ml ulei de măsline.

Mod de preparare

Pentru început, preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați o tavă de copt cu folie. Clătiți bine vinetele, uscați și tăiate în două, pe lungime. Puneți vinetele în tava de cuptor cu partea tăiată în jos și înțepați cu o furculiță pentru a se coace așa cum trebuie.

Ungeți vinetele cu ulei de măsline și introduceți în cuptor pentru aproximativ 50 de minute. După ce vor scoase din cuptor se vor lăsa să se răcească, apoi pulpa acestora va fi foarte bine zdrobită cu o furculiță.

Amestecați foarte bine cu ulei de măsline și sucul de lămâie și adăugați cățeii de usturoi tăiați cât  mai mărunt. Caviarul de vinete se asezonează cu sare și piper. Pentru un gust minunat, se presară cu pătrunjel tocat.

Ce beneficii aduc vinetele sănătății

În perioada verii, specialiștii recomandă consumul de vinete, întrucât conțin multă apă și sunt perfecte pentru buna funcționare a rinichilor. Vinetele acționează asupra sistemului cardiovascular, scad riscul de infarct și accident cerebral și întăresc vasele de sânge și a trombozelor. Specialiștii recomandă consumul de vinete persoanelor care suferă de ateroscleroză și sunt excelente pentru digestie.

De asemenea, conțin un antioxidant extrem de puternic numit nasunin care are rolul de a îmbunătăți activitatea cerebrală. Întrucât conțin 95% apă, vinetele sunt de ajutor în eliminarea toxinelor, detoxificarea rinichilor și vă ajută să dați jos colăceii de pe burtă. În cazul copiilor, e bine să fie introduse în dietă după vârsta de peste un an, după ce ați discutat cu medicul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre