Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai dulce tară cu banane. Și arată spectaculos!

Cea mai dulce tară cu banane. Și arată spectaculos!
Această tartă cu cremă de brânză și budincă de zahăr ars este, de fapt, un deliciu cu banane. Gustul acestor fructe transformă o tartă obișnuită în ceva spectaculos. În plus, decorul e demn de o cofetărie de lux și foarte simplu de realizat.

Ingrediente pentru cea mai dulce tartă cu banane

Crustă: 260 g de biscuiți

90 g unt topit

2 linguri de zahăr

Umplutura pentru tartă: 3 banane coapte

600 g de cremă de brânză

120 g de budincă de zahăr ars

200 g zahăr

3 ouă

1 lingură de vanilie

Bezea: 4 albușuri de ou

250 g de zahăr tos

Mod de preparare

Pentru a realiza crusta, combinați ingredientele. Presați apoi amestecul într-o formă elastică de tartăde 22 cm și coaceți la 200 °C timp de 8 minute.

Se prăjesc bananele la 200 °C timp de 15 minute, până se înmoaie și se mixează într-un piure. Se combină crema de brânză și bate cu mâna până se omogenizează și se combină. Adăugați zahărul și bateți din nou. La final adăugați ouăle și vanilia și bateți în piure până când amestecul devine omogen.

Se toarnă amestecul în forma de tort pregătită și se coace în cuptor la 160 °C timp de 60 – 75 de minute în  baie de apă (așezați tava tartei într-un bol cu apă). Tarta trebuie să fie ușor zvântată când este gata. Lăsați-o să se răcească în cuptor timp de 10 – 20 de minute înainte de o scoate la temperatura camerei pe masa din bucătărie. Se lasă să se răcească în frigider timp de 3 – 4 ore. Între timp, preparați o budincă de zahăr ars conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pentru bezea, adăugați albușurile de ou și zahărul într-un bol termorezistent. Asigurați-vă că bolul pe care îl folosiți este total lipsit de grăsime/ulei. Puteți face acest lucru spălându-l și ștergându-l cu puțin oțet alb. Aduceți puțină apă la fierbere într-o cratiță și dar castronul deasupra. Bolul nu trebuie să atingă apa, nu vrem ouă fierte!. Bateți amestecul și așteptați ca zahărul să se dizolve. Puteți testa acest lucru cu degetele. Când amestecul este gata, luați-l de pe foc și bateți-l la viteză mare cu un mixer electric, în jur de 8-10 min. sau până când devine tare și lucios

Peste tarta ținută la frigider adăugați budinca și apoi bezeaua. Dacă aveți o torță de bucătărie, puteți arde puțin bezeaua, pentru un aspect deosebit. Serviți imediat.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre