Simona Ionescu / Redactor Șef

Sărbătorește azi Dragobetele cu un alt fel de ruladă Pavlova, o rețetă delicioasă

Sărbătorește azi Dragobetele cu un alt fel de ruladă Pavlova, o rețetă delicioasă
Din seria retetelor festive care pot fi preparate în fiecare zi, vă propunem azi această delicioasa rulada Pavlova, cu o crema fina de mascarpone și zmeură proaspată.

Ramona Danescu este o pasionată a bucătăriei, iar rețetele ei merită încercate. Înainte de a vă dezvălui rețeta, vă reamintim că prăjitura Pavlova este la bază o bezea. Poate fi preparată sub formă de tort cu mai multe blaturi și cremă fină. Dar poate fi preparată și ca ruladă sau sub formă de coșulețe umplute cu delicioasă și fină cremă. Este desertul ideal pentru mesele pe care le doriți festive.

Deși e simplu de preparat, rezultatul este spectaculos și festiv. Acest minunat desert a fost realizat, pentru prima dată, chiar în cinstea Annei Pavlova, renumita balerină, de unde a primit și numele. Până la urmă, tortul seamănă cu fustița de tulle a unei balerine.

Ingrediente pentru un alt fel de ruladă Pavlova

  • 5 albușuri
  • 200 gr zahăr
  • 2 lingurițe de amidon
  • 1 linguriță oțet
  • vanilie

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ramona Dănescu (@danescuramona)

Mod de preparare

Începeți prin a bate albușurile, iar când albușurile devin spumoase, adăugăm zahărul treptat, lingură cu lingură. După ce bezeaua este gata, adăugat oțetul, vanilia și amidonul și le incorporam bine. Întindem bezeaua pe o tavă cu hârtie de copt, presăram migdale și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15 minute. Între timp ne ocupăm de crema ruladei.

Într un bol adăugăm 200 grame de mascarpone, cu 150 ml frișcă lichidă și 30 grame de zahăr pudră până obținem o crema fină. După ce bezeaua ruladă s-a copt, o lăsăm 10 minute să se răcorească, o pudrăm cu zahăr pudră și o răsturnăm cu grijă pe altă hârtie de copt, după care îndepărtăm hârtia de copt de la bază. Întindem crema peste ruladă, adăugăm zmeură tăiată în jumătate și rulăm strâns. Deasupra putem decora cu crema rămasă , zmeură și zahăr pudră. În mod obligatoriu, prăjitura merge la rece câteva ore înainte de servire.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre