Mirabela Dauer, interpreta celebrelor piese „Te aștep să vii” și „Fotoliul din odaie” este un om cu multă credință și adesea ține posturile ortodoxe pe parcursul anului. Una dintre mâncărurile ei preferate în această perioadă de restricție alimentară este varza cu tăiței sau „Laște cu varză”, cum se mai spune în zona Ardealului.
Ingredientele necesare sunt puține și ieftine, se găsesc în aproape orice cămară și rezultatul rețetei este un preparat delicios.
Ingrediente:
O varză de mărime medie.
2-4 linguri de ulei
O ceapă mare
Marar
Un pachet de tăiței lați (paste tagliatelle)
Sare
Piper
Mod de preparare:
Se toacă ceapa mărunt și varza, fideluță, în fâșii cât mai subțiri. Prima oară se călește ceapa în cca 3-4 șinguri de ulei, apoi se adaugă varza, care se călește și ea până devine translucidă.
Dacăapa este apoasă, acoperiți-o cu un capac și lăsați-o să fiarbă în suc propriu. Dacă nu, adăugați un pahar de apă.
În paralel, fierbeți tăițeii al dente. Când s-au fiert tăițeii, iar varza e ușor gătită – nu moale, ci puțin crocantă, se amestecă, se sărează din nou și se bagă la cuptorul încins, timp de 20 e minute, ca aromele să se întrepătrundă.
Poftă bună!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook