Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai simplă înghețată. E vegană, fără zahăr și gata în 5 minute

Cea mai simplă înghețată. E vegană, fără zahăr și gata în 5 minute
Vara vrem înghețată, dar și sănătate. Cele mai multe astfel de preparate din comerț sunt adevărate bombe calorice, pline de zahăr, dar și de chimicale. De aceea vă sugerăm și vă dăm o rețetă de preparat înghețata acasă.

O variantă optimă e să preparați înghețata acasă. Iar dacă aveți și copii, cu atât mai mult merită să încercați rețeta. Aceasta este cea mai simplă înghețată a verii. În plus, e vegană, nu conține zahăr și o veți prepara în numai cinci minute.

Cum se prepară cea mai simplă înghețată

Pentru a prepara o porție generoasă de înghețată aveți nevoie de un pepene verde. Poate fi cu miez roșu sau galben. Cu cât mai intensă e culoarea, cu atât mai frumos va arăta, în final, înghețata. Vă mai trebuie jumătate de cană de unt sau ulei de cocos întărit (ținut la frigider) și un sfert de cană de miere. Cu aproximație, veți folosi trei căni de miez de pepene mărunțit în această rețetă. Pentru a crește aromele, puteți adăuga sucul de la jumătate de limă sau lămâie.

Tăiați pepenele în jumătate. Ideal e să îl fi ținut înainte la frigider. Tot de acolo scoateți și untul de cocos. Puneți bucățile de pepene într-un blender, adăugați crema de cocos și mierea, apoi blendați. Înghețata e gata în mai puțin de 5 minute. Crema obținută o puteți pune înapoi în coaja unei jumătăți de pepene sau într-o caserolă. Congelați vreo 2 ore și serviți. Acest desert răcoritor este perfect pentru zilele toride de vară și este o alternativă sănătoasă și delicioasă la înghețata tradițională.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tadas Mikuckis (@superfoodsguy)


Pepenele verde, multe beneficii pentru organism

Pepenele verde este un fruct cu conținut mare de apă (peste 90%), care purifică organismul de toxine și îmbunătățește activitatea rinichilor. Acesta elimină excesul de sare din toate părțile corpului, curăță intestinele și vasele de sânge de depuneri de grăsime, stabilizează pH-ului sângelui și ajută la normalizarea microflorei intestinale, spun nutriționiștii.

De asemenea, acest fruct conține o cantitate însemnată de vitamina C, dar și alte vitamine și minerale. Poate fi consumat cu moderație în curele de slăbire, dar și de către diabetici. Pentru a beneficia de proprietățile sale detoxificante și toți nutrienții, pepenele roșu se consumă pe stomacul gol. De asemenea, îl puteți introduce în smoothie-uri și sucuri proaspete sau chiar în salate, în combinație cu verdețuri, legume și fructe.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre