Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai simplă rețetă de pâinică turcească. Se numește Bazalma și o să tot o faceți

Cea mai simplă rețetă de pâinică turcească. Se numește Bazalma și o să tot o faceți
Știați că pâinea plată este și cea mai controversată pâine? Indiferent cum le voi numi aceste pâini plate, cineva va spune că este o denumire greșită.

E important de reținut este că această pâine delicioasă este apreciată de foarte multe culturi. Și un lucru e sigur: Bazlamele sunt atât de gustoase, încât o să ajungeți să le preparați multe zile la rând. Partea cea mai bună este că se prepară atât de ușor încât acum toată lumea le poate face și savura acasă. Este atât de simplu și atât de delicios. Dacă nu aveți încă un starter de aluat acrișor de maia, puteți schimba pur și simplu cu 5g de drojdie instant.

Ingrediente pentru Bazalma, pâinica turcească delicioasă

Pâinici: 350 g făină de pâine/ făină universală

180 g lapte sau apă

150 g maia sau 5 grame de drojdie instant

100 g Iaurt grecesc sau orice iaurt simplu

20 g de ulei

30 g Zahăr

7 g sare

2 g drojdie instantanee (dacă se folosește se aruncă)

Topping (opțional): Usturoi tocat mărunt

Coriandru tocat

Ulei de măsline


Mod de preparare

Se amestecă apa sau laptele, maiaua și făina și se lasă să stea 30 de minute (astfel se scurtează timpul de frământare). Adăugați iaurtul, sarea, zahărul și uleiul. Frământați până când obțineți un aluat neted și rezistent. Puneți la fermentare până se dublează.

Etapă opțională: se lasă la rece peste noapte pentru a dezvolta o aromă mai profundă. Se împarte în porții egale și se rulează în bile. Se odihnesc 10 minute. Aplatizați bila de aluat și întindeți-o. Se odihnește acoperit timp de 15 minute. Prăjiți într-o tigaie antiaderentă până când ambele părți sunt bine rumenite.

Sfat de urmat cât 𝔹𝕒𝕫𝕝𝕒𝕞𝕒, pâinica turcească e fierbinte: acoperiți pâinea cu un prosop ușor umezit, astfel încât aburul să poată menține pâinea caldă și moale. Aceste pâinici plate se savurează cel mai bine atunci când sunt calde.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre