Cea mai simplă ruladă de bezea cu lămâie, un desert spectaculos
Această rețetă pentru cea mai simplă ruladă de bezea cu lămâie se prepară ușor, pentru un rezultat spectaculos. În plus, nici nu trebuie folosit cântarul. Veți avea o bază de bezea, cu gust dulce, plin, și cu textură crocantă, acoperită de o cremă acrișoară. Mai punem în combinație și câteva fructe congelate, proaspete sau din dulceață, iar rezultatul este ieșit din comun.
Pentru bezea:
– 5 albușuri de ou
– 2 1/4 căni de zahăr pudră
– 1/2 cană de fulgi de migdale (opțional)
Pentru crema de lămâie:
– Coaja a 3 lămâi bio
– 2/3 cană suc de lămâie proaspăt stors
– 3 ouă
– 3/4 cană zahăr
– 1 lingură amidon de porumb
– 3/4 pachet de unt rece
Pentru topping:
– Dulceață sau fructe de pădure congelate (scurse) ori orice alte fructe proaspete tăiate mărunt

Începeți prin a prepara crema, deoarece aceasta are nevoie de timp de răcire. Stoarceți lămâile printr-o sită pentru a obține un suc fin și curat. Separat, bateți ouăle cu zahărul, folosind un tel sub formă de pară, până se omogenizează, deasupra aragazului, la foc foarte mic. Când s-au omogenizat, adăugați sucul de lămâie și amestecați. Adăugați, pe rând, restul ingredientelor, iar în final și untul. Se amestecă continuu până ce se observă o ușoară întărire a cremei. Când începe să formeze creste ușoare la suprafață, nu foarte bine definite, este gata. Crema astfel obținută se strecoară din nou și se lasă la răcit, acoperită cu folie alimentară pentru a nu face crustă.
Acum puteți să vă ocupați de rulada propriu zisă. Se bat albușurile cu zahărul până devin o bezea tare și zahărul este complet topit și încorporat în spumă. În final, bezeaua trebuie să aibă o textură sticloasă, sidefie, și să stea țepănă. O probă utilă este să întoarceți vasul în care ați preparat-o cu gura în jos: dacă bezeaua nu se mișcă, e perfectă.
Întindeți bezeaua într-o tavă mare de copt, într-un strat subțire, peste o hârtie de copt unsă fin cu ulei. Presărați deasupra, dacă doriți, fulgi de migdale și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 12 minute, apoi reduceți focul la 160°C și mai coaceți încă 20 de minute.
În final, se răstoarnă bezeaua pe un blat, cu migdalele în jos se îndepărtează hârtia de copt și se acoperă cu un strat de cremă de lămâie. Distribuiți deasupra dulceață sau fructe, apoi rulați. Rulada de bezea cu cremă de lămâie se va păstra la rece pentru o oră înainte de servire.
Sursa: YouTube
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook