Un tort de morcovi delicios este descris, pas cu pas, pe o piatră de mormânt. Această rețetă poate fi găsită pe o piatră funerară albă, care se află la căpătâiul mormântului lui Christine W. Hammill din Ferndale, California. Alături este mormântul soțului ei, Richard. Atât Christine cât și Richard sunt încă în viață, însă ei au dorit să își pregătească locul de veci și, mai mult decât atât, se pare că sunt niște oameni destul de amuzanți, având în vedere ce au scris pe fața monumentelor funerare.
Femeia însă a vrut să le facă un bice și altora, astfel că a făcut publică rețeta tortului ei preferat cu morcovi. Internauții care au urmat pașii rețetei laudă desertul.
„Din păcate, nu am reușit să găsesc mai multe informații despre soții Hammill, dar știu că Christine face un tort de morcovi excelent”, a notat Chantal Larochelle, un grafic designer din Ontario pasionat de fotografierea de monumente funerare.
Ingrediente pentru rețeta de tort de morcovi notată pe piatra de mormânt
- 2 căni de făină
- 4 ouă
- 2 lingurițe de praf de copt
- 2 căni de zahăr
- 1 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 1/2 căni de ulei
- 1 linguriță de sare
- 2 căni de morcovi rași
- 2 lingurițe de scorțișoară
- 1 conservă (240 g) de ananas mărunțit și scurs
- 2/3 cană de nuci tocate
Mod de preparare tort
Se cern împreună făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea și scorțișoara. Se bat ouăle și se adaugă zahărul. Se lasă deoparte 10 minute, apoi se adaugă uleiul, ananasul, morcovii, nucile și amestecul de făină. Se toarnă în 3 tăvi de copt rotunde de 22 cm diametru, unse și tapetate cu făină. Se coc la 175°C timp de 35 – 40 minute. Se lasă să se răcească în tăvi timp de 10 minute, apoi se scot pe un grătar și se lasă să se răcească complet.
Glazură de cremă de brânză cu vanilie
- 1/2 cană de unt
- 200 g cremă de brânză (nesărată – poate fi Philadelphia)
- 1 linguriță de vanilie
- 400 g zahăr pudră, cernut
Mod de preparare cremă și asamblare tort de morcovi
Se amestecă untul, crema de brânză și vanilia, apoi se adaugă zahărul. Odată obținută crema, se împarte în patru părți. Cu una din părți veți acoperi primul blat. Așezați deasupra al doilea blat și ungeți-l cu a doua porție de cremă. Restul cremei îl veți folosi pentru a acoperi deasupra ultimul blat, dar și lateralele tortului cu morcovi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook